Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / VIDEO – Hummer keert terug

Geschreven door David Leclercq op 12-05-2017

De Hummer verdween van de markt in 2006, maar herrijst nu weer uit zijn as om een nieuwe carrière te beginnen onder de naam Humvee C-Series.

 

De ‘civiele’ versie van de gigantische Amerikaanse legerjeep werd in 2006 van de markt gehaald. General Motors verloor destijds te veel geld met het merk omdat de vraag geleidelijk verdampte. Maar vandaag keert hij terug uit de dood dankzij een paar hardleerse mensen die de hulp hebben ingeschakeld van het bedrijf VLF. Dat wordt geleid door twee veteranen uit de autosector, Bob Lutz en Henrik Fisker. Begin 2018 zou het beest bij ons weer op de markt komen.

“Humvee”

Deze nieuwe Hummer verandert van naam een heet voortaan Humvee, wat ook zijn koosnaampje was binnen het Amerikaanse leger. Voluit is het Humvee C-Series in plaats van Hummer H1. Verwacht echter niet dat deze mastodonten plots op elke straathoek zullen verschijnen. VLF bouwt ze namelijk druppelsgewijs en biedt ze aan met een 6,6 liter grote V8-diesel die verkrijgbaar is in drie vermogensversies (190, 205 en 245 pk) en een benzine-V8 van 430 pk.

Pret bij 10 km/h

De Humvee zoekt vooral klanten bij dat specifieke publiek “dat nog pret beleeft aan 8 of 10 km/h”, zoals de baas het uitlegt. Opmerkelijk is wel dat deze nieuwe Humvee enkel is bedoeld voor export. Hij komt dus onder meer naar Europa, maar zal niet verkrijgbaar in de Verenigde Staten. De omgekeerde wereld…

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten