Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Officieel: hier is de elektrische Ineos Fusilier (2026)

Geschreven door Klaas Janssens op 23-02-2024

Ineos voegt een derde model aan zijn off-roadgamma toe, want de Grenadier en de Quartermaster krijgen het gezelschap van deze Fusilier. En die zal je kunnen bestellen met een elektrische aandrijfgeheel, al dan niet in combinatie met een range extender..

Het gamma van Ineos telt twee modellen, met naast de Grenadier ook de Quartermaster. Maar in de loop van 2025 verwelkomt het portfolio een derde terreinwagen, want dan vervoegt de nieuwe Ineos Fusilier de rangen. Het gaat wederom op een echte off-roader, ontwikkeld in samenwerking met Magna. Maar deze Ineos rijdt elektrisch, met de keuze tussen een volledig elektrisch aandrijfgeheel en een hybride set-up met range extender - zodat je niet afhankelijk bent van een laadpaal.

In tegenstelling tot de Quartermaster, die je kan typeren als de pick-upvariant van de Grenadier, is de nieuwe Ineos Fusilier een volledig nieuw model dat wat compactere afmetingen en een aerodynamisch geoptimaliseerd ontwerp combineert met een gloednieuw skateboardplatform. De koetswerkstructuur is opgetrokken uit staal, maar de deuren, de motorkap en de kofferklep zijn opgetrokken uit aluminium. Voor de batterijen gaat Ineos samenwerken met Samsung.

Specificaties, rijbereik, prijs?

De Ineos Fusilier is nog in volle ontwikkeling, dus op technische informatie over de elektromotoren, de capaciteit van de batterij, de laadcapaciteiten van het accupakket of de gebruikte range extender blijft het nog even wachten. De terreinwagen staat voor een rigoureus ontwikkelingsprogramma in het Schöckl-berggebied in de buurt van de productiesite van Magna in het Oostenrijkse Graz - waar ook de Mercedes G-Klasse gebouwd wordt.

Als alles loopt zoals gepland, dan zou de definitieve versie van de Ineos Fusilier productieklaar moeten zijn in de loop van 2026. De eerste leveringen volgen dan in 2027. Voor een prijszetting is het nog te vroeg, maar Belgische invoerder Hedin Automotive kijkt met spanning uit naar deze uitbreiding van het Ineos-gamma.

Video Ineos Fusilier

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten