Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Jeep Grand Cherokee Trackhawk heeft 700 pk

Geschreven door David Leclercq op 10-04-2017

Jeep kiest voor een overschot aan pk’s met de Grand Cherokee Trackhawk. Die heeft een 6.2-V8 met 717 pk in de neus.

Jeep speelt de leerling-tovenaar met de Grand Cherokee in zijn Trackhawk-versie. Onder de motorkap van het beest vinden we de 6.2-V8 uit de Dodge Challenger en Charger Hellcat met 717 pk. Een echt kanon, dus. Daarmee moet hij het gras voor de voeten kunnen wegmaaien voor de krachtigste Europese SUV’s van BMW M en Mercedes-AMG…

Sterker dan Bentley

Tot op heden had Bentley de krachtigste SUV met zijn zijn Bentayga W12 van 608 pk. Maar Jeep neemt nu een voorsprong van meer dan 110 pk, waardoor Bentley zijn slogan “De snelste en krachtigste ter wereld” zal moeten herzien. Temeer omdat de Trackhawk van 0 naar 100 km/h optrekt in 3,5 seconde, wat een halve seconde sneller is dan de Bentley-SUV. Die laatste behoudt daarentegen wel het voordeel qua topsnelheid: 301 km/h, tegenover 290 km/h voor de Jeep.

Vierwielaandrijving

De 717 pk worden uiteraard over de 4 wielen verdeeld via een achttrapsautomaat, terwijl het systeem met verschillende rijprogramma’s is aangepast aan de nieuwe capaciteiten van de auto. Zo heeft hij voortaan een Track-stand waarmee meer koppel naar de achteras wordt gestuurd (verhouding van 30/70). De remmen komen van Brembo, maar de uiterlijke aanpassingen blijven discreet. We vermelden de luchtinlaten in honingraatmotief, vier uitlaatpijpen en de zwarte 20-duimvelgen, maar dat is het zo’n beetje… Wij hebben in elk geval wel zin om hem aan de tand te voelen, mar de Europese tak van Jeep heeft nog niet aangegeven of het deze gespierde versie bij ons wil invoeren.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten