Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Lotus Evora GT410 Sport: de zoveelste evolutie

Geschreven door Laurent Norro op 15-01-2018

Lotus heeft een opvolger onthuld voor de Evora Sport 410. De 1.256 kilo lichte Evora GT410 Sport is niet alleen meer gestroomlijnd maar ook veel geraffineerder.

Lotus heeft een nieuwe versie voorgesteld van zijn Evora. Deze Evora GT410 Sport is een evolutie op de Evora Sport 410 en neemt een aantal elementen over van de GT430. Hij belooft met andere woorden een opwindende rijervaring.

Belangrijkste details

Concreet onderscheidt deze Evora zich door een koetswerkkit die is geïnspireerd op die van de GT430. Daarmee ontwikkelt hij een liefst 50 procent grotere neerwaartse druk dan de Sport 410. Achterin ligt een 3.5-V6 met compressor die 410 pk en 420 Nm ontwikkelt, die naar keuze wordt gecombineerd met een manuele zesversnellingsbak en een Torsen-sperdifferentieel of een automaat. Deze motor stuwt de coupé van 0 naar 100 km/h in 4,2 seconden en geeft hem een topsnelheid van 305 km/h.

Koolstofvezel

In het interieur wordt volop gestrooid met aluminium, koolstofvezel en details in zwart alcantara. De Evora GT410 Sport komt binnenkort op de markt voor iets meer dan 110.000 euro. De liefhebbers zijn alvast gewaarschuwd.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten