Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mazzanti Evantra Millecavalli: 1.000 pk

Geschreven door David Leclercq op 15-06-2016

De nieuwe Mazzanti, die voorgesteld wordt als de meest extreme Italiaanse auto voor op de weg, kondigt 1.000 pk aan.

De nieuwe Mazzanti Evantra wordt voorgesteld als de meest extreme auto voor op de weg ooit gebouwd in Italië. Om zijn superioriteit te bewijzen onthult de constructeur het vermogen van zijn bolide, dat 1.000 pk zal bereiken, ofwel 40 pk meer dan de hybride V12 van de LaFerrari. De Mazzanti Evantra zal dat vermogen uit een drukgevoede 7,2 liter grote V8 puren en ook nog eens een koppel van 1.200 Nm op het asfalt zetten.

Evolutie


De nieuwe motor is gebaseerd op de zevenliter van de 'klassieke' Evantra. Mazzanti sprak eerder al van een sprint van 0 tot 100 km/h in amper 2,7 seconden en een topsnelheid van 402 km/h voor de nieuwe Millecavalli. Dat is drie tienden van een seconde sneller dan de LaFerrari, die een topsnelheid van 350 km/h haalt.

Uitgekiend

De Millecavalli werd ten opzichte van de 'klassieke' Evantra uiteraard anders afgesteld en heeft recht op een grote achterspoiler, die voor meer downforce bij hoge snelheden moet zorgen. Onder de voorbumper vinden we nu ook een lip terug, terwijl het dak van een rallyachtige luchthapper voorzien wordt. Het remsysteem is van Brembo, maar voor de koolstofceramische schijven moet nog steeds een meerprijs neergeteld worden. Mazzanti kondigt voor deze versie een gewicht van amper 1.300 kilo aan, waardoor de verhouding gewicht-vermogen 1,3 kg/pk bedraagt.

Duur?


We kennen uiteraard de details van deze supercar nog niet, maar bepaalde bronnen spreken van een prijs van zo'n 840.000 euro. Er zullen slechts 25 exemplaren gebouwd worden…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten