Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mercedes GLC Coupé gaat AMG als 43 en als 63 S E Performance

Geschreven door Frédéric Kevers op 27-09-2023

De nieuwe Mercedes GLC Coupé krijgt een AMG-behandeling. Je hebt de keuze tussen de zotte 43 en de echt waanzinnige 63 S E Performance, die allebei aangedreven worden door een viercilindermotor met F1-technologie.

Net als bij de C-Klasse biedt Mercedes-AMG twee varianten van de SUV-Coupé aan: de Mercedes-AMG GLC 43 4Matic Coupé en de Mercedes-AMG GLC 63 S E Performance Coupé. Zoek niet langer naar een zespitter, laat staan naar een V8: beide sportvarianten worden immers aangedreven door ocharme een viercilindertje. Nu ja, ocharme... Ze maken gebruik van technologieën die Mercedes ontwikkelde voor de Formule 1 en waarmee ze zich acht keer wereldkampioen bij de constructeurs kroonden.

Specificaties Mercedes-AMG GLC 43 4Matic Coupé (2024)

 • Motor: De GLC 43 AMG wordt aangedreven door een mildhybride 2 liter-turbobenzine met motortype M139l, die gebruik maakt van een elektrische turbocompressor om het vermogen en het maximale koppel op te krikken tot respectievelijk 421 pk en 500 Nm. De starter-alternator op 48 volt zorgt voor een tijdelijke boost van 10 kW (14 pk).
 • Transmissie: De zogenoemde AMG Performance 4Matic+-vierwielaandrijving wordt gecombineerd met de AMG Speedshift MCT 9G-versnellingsbak.
 • Remmen: Combinatie van stalen remschijven formaatje 370 x 36 mm (4 zuigers) voor- en 360 x 26 mm (1 zuiger) achteraan.
 • Chassis: AMG Ride Control-systeem met vierwielaandrijving, instelbare demping en actieve achterwielbesturing. Er zijn drie onderstelset-upmogelijkheden (Comfort, Sport, Sport+) die aangevuld worden door vijf AMG Dynamic Select-rijprogramma's.
 • Prestaties: 0 tot 100 km/u in 4,8 seconden en topsnelheid elektronisch begrensd op 250 km/u.
 • Uitrusting: De Mercedes-AMG GLC 43 4Matic wordt geleverd met het AMG Black Sports Pack I en II plus het AMG Exterior Carbon Pack I.
 • Leveringen: De Mercedes-AMG GLC 43 4Matic Coupé wordt begin 2024 leverbaar.

2023 Mercedes-AMG GLC Coupe
Specificaties Mercedes-AMG GLC 63 S E Performance Coupé (2024)

 • Motor: Ook de GLC 63 AMG gebruikt de M139l-viercilindermotor, al krijgt de 2 liter-turbobenzine hier wel de hulp van een elektromotor. Het plug-inhybride aandrijfgeheel levert een systeemvermogen van 680 pk en een maximumkoppel van 1.020 Nm.
 • Accu: De batterijen van deze stekkerhybride hebben een capacteit van 6,1 kWh en beloven een continu vermogen van 80 kW, met een tijdelijke piek van 150 kW gedurende maximaal 10 seconden. Het elektrische bereik bedraagt 12 km (WLTP).
 • Transmissie: De zogenoemde AMG Performance 4Matic+-vierwielaandrijving wordt gecombineerd met de AMG Speedshift MCT 9G-versnellingsbak.
 • Remmen: Geventileerde en geperforeerde composietschrijven formaatje 390 x 36 mm (6 zuigers) vooraan en geventileerde en geperforeerde composietschijven van 370 x 26 mm (1 zuiger) achteraan.
 • hassis: AMG Ride Control-systeem met vierwielaandrijving, instelbare demping en actieve achterwielbesturing. Er zijn drie onderstelset-upmogelijkheden (Comfort, Sport, Sport+) die aangevuld worden door acht AMG Dynamic Select-rijprogramma's.
 • Prestaties: 0 tot 100 km/u in 3,5 seconden en topsnelheid elektronisch begrensd op 275 km/u.
 • Uitrusting: De Mercedes-AMG GLC 63 4Matic krijgt het AMG Black Sports Pack I en II plus het AMG Exterior Carbon Pack I gepast en wordt aangeboden in een speciale Launch Edition 1-reeks met een specifieke look.
 • Leveringen: De Mercedes-AMG GLC 63 S E Performance Coupé gaat in de tweede helft van 2024 als modeljaar 2025 in de verkoop.

2023 Mercedes-AMG GLC Coupe

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten