Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mercedes E-Klasse Break: nu al als AMG 43

Geschreven door David Leclercq op 07-06-2016

De Mercedes E-Klasse Break, die nog maar net onthuld is, krijgt nu al een 'kleine' AMG-versie. Het gaat daarbij om de AMG 43, die gebruikmaakt van de drukgevoede V6 en 401 pk levert.

De Mercedes E-Klasse Break is nog maar net onthuld of hij wordt al onder handen genomen door AMG, die meteen een AMG 43-versie op ons afstuurt, ofwel een versie met een groter GT-gehalte dan de AMG 63, waarvan het vermogen makkelijk de 550 pk zal overschrijden.

401 pk

Nieuw is dat de drukgevoede 3.0-V6 hier 401 pk sterk is, terwijl hij in de C-Klasse 367 pk levert. Net als bij de andere AMG 43's is ook de 4Matic-vierwielaandrijving van de partij, net als de negentrapsautomaat.

Kleine aanpassingen

Net als bij de andere AMG 43-modellen blijven de uiterlijke aanpassingen vrij discreet. Zo merken we een spoiler op de koffer op, zijschorten, nieuwe velgen en een diamantvormig radiatorrooster. Het spreekt voor zich dat de E-Klasse Break met zijn 401 pk mooie prestaties neerzet. Zo sprint hij van 0 naar 100 km/h in 4,7 seconden. De E-Klasse Break zal in december in de showrooms te vinden zijn.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten