Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Groene luxe met de Mercedes-Maybach EQS SUV

Geschreven door Steven Appelmans op 17-04-2023

Het gamma van de elektrische Mercedes EQS SUV wordt uitgebreid met een luxueuze Maybach. Want een groene boodschap hoeft vertroetelend comfort niet in de weg te staan.

Ook bij Maybach zetten ze de tering naar de nering. Niet qua luxe, natuurlijk. Wel wat de aandrijving betreft, want in de Mercedes-Maybach EQS SUV zoemen twee synchrone elektromotoren in de plaats van een dikke V8 of een prestigieuze V12.

Het systeemvermogen en het maximumkoppel van de EQS 680 SUV bedraagt respectievelijk 658 pk en 950 Nm, dus voor een gebrek aan power hoef je niet te vrezen. Ook het acceleratievermogen is koninklijk, want deze bijna 3 ton wegende Mercedes-Maybach sprint in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u.

Nu staat getoonde kracht en ontwikkelde snelheid haaks op de weldadige elegantie die de Mercedes-Maybach EQS SUV 680 wil uitdragen. Net zoals bij de S-Klasse en de GLS SUV krijgt de elektrische SUV een specifiek Maybach-rijprogramma dat een maximum aan comfort uit de Airmatic-luchtvering met de ADS+-ophanging wil puren. Want bij dit soort wagens is de rust op de achterbank nu eenmaal belangrijker dan het plezier van de bestuurder.

2023 Mercedes-Maybach EQS SUV

Rijbereik van 600 kilometer

Hoe comfortabeler de rit, hoe kleiner de behoefte om onderweg te stoppen. En al helemaal niet als er champagne te drinken valt op de achterbank. Gelukkig hoeft de Mercedes-Maybach EQS SUV 680 niet al te vaak halt houden bij een snellader, want een volle batterij zou een rijbereik van 600 kilometer opleveren.

Nu is het niet omdat de Mercedes EQS SUV aangedreven wordt door een elektrisch aandrijfgeheel, dat deze Maybach aan zijn mission statement verzaakt. Het draait nog steeds om ultieme luxe, dus op een chroomstripje hier of een koeienhuidsje daar werd niet gekeken.

Wel jammer dat die wat goedkoop ogende, uit plastic opgetrokken sierroosters geen passende upgrade gekregen hebben. Want de combinatie van die chromen inzetstukken is niet ieders kopje thee. Gelukkig kan je die ook van je Mercedes-Maybach EQS SUV 680 laten weghalen.

2023 Mercedes-Maybach EQS SUV

 

Journalist AutoGids/AutoWereld

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten