Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Met solid-statebatterijen: elektrische IM L6 komt naar Europa als paradepaardje van MG

Geschreven door Thibault Jacques op 28-02-2024

De Chinese SAIC-groep die autoconstructeur MG overkoepelt, lanceert een nieuw EV-merk op de Europese markt. Die Intelligent Mobility gedoopte brand wil meteen indruk maken, want de in de loop van 2025 verwachte IM L6 komt met solid-statebatterijen en een rijbereik van 800 kilometer.

Op het Autosalon van Genève stelde MG de nieuwe 3 Hybrid+ voor, een hybride alternatief voor budgetmodellen zoals de Dacia Sandero. Maar moederhuis wil binnenkort ook een woordje meespreken in de hogere marksegmenten en daarvoor rekenen ze op IM, kort voor... Intelligent Mobility.

MG IM L6 EV

Op de beurstand van de Chinese constructeur stonden verschillende modellen te blinken, maar het was de nieuwe IM L6 die het meeste indruk maakte. Niet zozeer met zijn aerodynamisch verzorgde, maar wat generische lijnenspel. En evenmin met zijn koetswerkafmetingen, want met een lengte van 4,93 meter is de L6 zowat even lang als een Hyundai Ioniq 6 of Volkswagen ID.7.

Solid-statebatterijen

De nieuwe, in de loop van 2025 verwachte IM L6 gooit hoge ogen met zijn aandrijflijn. Je zal deze elektrische auto immers kunnen bestellen met twee verschillende accupakketten: de versie met klassieke lithium-ionbatterijen geraakt ongeveer 600 kilometer ver, die met solid-statebatterijen belooft een rijbereik van liefst 800 kilometer.

MG IM L6 BEV

Naar de Europese specificaties van de IM L6 blijft het nog even raden, maar in China wordt deze elektrische auto aangeboden in verschillende vermogensvarianten: met 295, 335 en 410 pk. De snelste versie zou aan 3 seconden genoeg hebben om van 0 naar 100 km/u te sprinten.

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten