Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Officieel: hier is de nieuwe Dacia Spring (2024) + Belgische prijzen

Geschreven door Klaas Janssens op 21-02-2024

De Spring debuteerde in 2021 als de minst dure elektrische auto op de markt, maar die budgetbenadering vroeg wel een heleboel toegevingen – zelfs in vergelijking met de andere Dacia-modellen. Met deze evolutie probeert de elektrische stads-SUV die familiebanden aan te halen.

Update: de Belgische prijzen

Je kan de nieuwe Dacia Spring bestellen vanaf 8 april 2024, aan een lanceringsprijs van 16.990 euro. De eerste leveringen van de elektrische auto staan op de planning voor september:

  • 2024 Dacia Spring Essential 45: 16.990 euro
  • 2024 Dacia Spring Expression 45: 17.990 euro
  • 2024 Dacia Spring Expression 65: 18.990 euro
  • 2024 Dacia Spring Extreme 65: 19.990 euro

De 3,70 meter lange basisstructuur blijft dezelfde, maar verregaande aanpassingen aan de verschillende koetswerkpanelen geven de nieuwe Spring een veel modernere uitstraling. De avontuurlijke Extreme-varianten kun je personaliseren met topografische stickers op de bumpers en de zijschorten.

2024 Dacia Spring Electric SUV

Verder schrapte Dacia de dakstangen, omdat ze gewicht zouden toevoegen en de luchtweerstand verhogen. De nieuwe achterklep zorgt voor wat extra laadvolume, tot een maximum van 1.004 liter met neergeklapte achterbank.

In de hoogte verstelbaar stuur

Ook binnenin de nieuwe Dacia Spring oogt het allemaal een stuk moderner. De strakkere vormgeving gaat hand in hand met een verbeterde materiaalkeuze, en ook het voortaan in de hoogte verstelbare stuur en de digitale displays zorgen voor extra welbehagen.

2024 Dacia Spring Electric SUV

Standaard krijgt de Spring de Media Control-module met een scherm van 7 duim, de Extreme kan rekenen op het Media Nav Live-systeem dat een scherm van 10 duim bundelt met USB-C-poorten en draadloze connectie met Android Auto en Apple CarPlay. 

Rijbereik en laadfunctionaliteiten

Aan het elektrische aandrijfgeheel raakt Dacia niet. Ook de nieuwe Spring kun je dus bestellen met een elektromotor die 45 of 65 pk sterk is, alleen blijft de krachtigere specificatie niet langer beperkt tot de topversie Extreme. De batterij heeft een capaciteit van 26,8 kWh, wat zich vertaalt in een WLTP-rijbereik van 220 kilometer.

2024 Dacia Spring Electric SUV

Je kunt de energiestroom wel beter manipuleren, want voortaan beschikt de elektrische SUV over een regeneratief remsysteem. Ook de V2L-functie, waarmee je elektrische apparaten van stroom kunt voorzien, is nieuw voor de Spring. Dacia biedt de eenfasige wisselstroomlader van 7 kW standaard aan, voor de ‘snellader’ van 30 kW moet je nog altijd bijbetalen.

Lancering en prijs Dacia Spring

Op de prijzen van de nieuwe Dacia Spring is het nog even wachten, maar die zal erg competitief moeten blijven om onder die van EV-concurrentie zoals de nieuwe Citroën ë-C3 te blijven. De eerste leveringen zijn gepland voor de zomer van 2024.

2024 Dacia Spring Electric SUV

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten