Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Nieuwe Honda CR-V komt naar Europa als e:HEV én e:PHEV

Geschreven door Alain Devos op 12-05-2023

Honda lanceert een Europees SUV-offensief met modellen zoals de ZR-V en de e:Ny1. Maar we beginnen met de alweer zesde generatie van de Honda CR-V, die twee hybride varianten krijgt.

De nieuwe Honda CR-V is de zesde generatie van een modelreeks die sinds 1995 bestaat. In de VS is en blijft het een van de populairste auto’s op de markt, in Europa heeft deze SUV het aanzienlijk moeilijker om nog veel klanten te overtuigen. Misschien lukt dat straks weer wat makkelijker met het nieuwste model.

De nieuwe Honda CR-V komt naar Europa als e:HEV én als e:PHEV. Twee hybride varianten dus, de eerste aandrijving kennen we al van de jongste Civic en de tweede is er eentje met een via het stroomnet oplaadbare batterij. In beide gevallen wordt er een 2 liter grote benzinemotor met twee elektromotoren gecombineerd, het grote verschil is dat je de PHEV met volledig opgeladen batterij tot 81 kilometer volledig elektrisch kan rijden.

LEES OOK: Hier is de nieuwe Honda e:Ny1, een elektrische SUV met een rijbereik van 400 km

LEES OOK: Nieuwe Honda ZR-V positioneert zich tussen de HR-V en de CR-V

2024 Honda CR-V Hybrid SUV

Bekend design, meer interieurruimte

Qua design verrast de nieuwe en trouwens al van zijn eerdere lancering in de VS bekende Honda CR-V zeker niet, het is een eerder brave evolutie van het vorige model. Het front, met toch wat visuele verschillen tussen de e:HEV en de e:PHEV, oogt wel wat imposanter.

De nieuwe Honda CR-V groeide ook een klein beetje in alle richtingen. Interessant is vooral dat de wielbasis van de Japanse SUV met 4 centimeter toenam, een toename die moet resulteren in meer laadvolume en in meer bewegingsruimte op de achterbank - die nu acht verschillende standen voor de verstelling van de achterbankleuning. 

2024 Honda CR-V Hybrid SUV

Hoofdredacteur AutoGids & AutoWereld

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten