Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Nio ES6: een elektrische SUV voor €45.000

Geschreven door David Leclercq op 20-12-2018

Na het record met zijn supercar op de Nürburgring laat de Chinese constructeur opnieuw van zich horen met een volledig elektrische SUV met een autonomie van 400 km voor slechts €45.000. Een goede deal?

De Chinese fabrikant Nio heeft talent voor opvallende stunts. Na de Nürburgring aan een recordsnelheid te hebben afgelegd met zijn EP9, doet het merk nu een aantrekkelijke en natuurlijk volledig elektrische SUV uit de doeken. Dat belooft veel.

400 km

Na Tesla is het nu heel China dat de elektrische auto op gang duwt. Dat heeft een reden: er zijn verkoopquota opgelegd door de overheid vanaf volgend jaar. De eerste betaalbare elektrische wagens komen dus ook uit China. De Nio ES6 gebruikt lithium-ionbatterijen, een grondstof waar China genoeg van heeft. Er zijn twee versies beschikbaar, met 70 of 84 kWh. De respectievelijke autonomieën bedragen theoretisch gezien 410 en 480 km, maar de ‘performance’-versies zouden dat tot 510 km kunnen laten stijgen.

Niet duur

De prijzen zouden variëren tussen 45.000 en 51.000 euro voor deze SUV die tot 544 pk claimt in de meest extreme versie. De speciale architectuur bevat twee motoren, een op elke as, om tot vierwielaandrijving te komen zoals bij Tesla en andere constructeurs. Ook opmerkelijk is dat Nio in China het wisselen van batterijpacks voorzien heeft om lange afstanden te kunnen afleggen.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten