Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Officieel: Audi RS 6 Avant nog krachtiger als Performance

Geschreven door Klaas Janssens op 29-11-2022

De Audi RS 6 Avant je nog niet extreem genoeg? Geen nood, want als Performance is de powerbreak nog krachtiger, nog sneller en nog scherper. En nog duurder.

Overzicht :

Audi Sport heeft het druk. Het begon met Competition-pakketten voor de RS 4 Avant en de RS 5 Sportback, vervolgens volgden de Audi RS Q3 10 Years Edition, de Audi TT Iconic Edition, de Audi RS 3 Performance Edition en de Audi R8 Coupé V10 GT RWD.

En het feestje is nog niet gedaan, want zowel de Audi RS 6 Avant als de RS 7 Sportback krijgen nog snellere Performance-varianten. Wat verandert er?

Audi RS 6 Performance

Meer power

De Audi RS 6 Avant Performance krijgt een opgevoerde versie van de bekende V8-biturbo in de neus gestopt. Door de turbodruk te verhogen van 2,4 naar 2,6 bar ontwikkelt de 4.0 TFSI nu 630 pk (+30 pk) en 850 Nm (+50 Nm). En dat zorgt ervoor dat de snelle sportbreak nog sneller uit de startblokken schiet. Het sprintje van 0 naar 100 km/u vraagt nog 3,4 seconden (-0,2 seconden).

Het pakket RS Dynamic is standaard op de Audi RS 6 Avant Performance, wat wil zeggen dat de Quattro-vierwielaandrijving geleverd wordt met het actieve achterdifferentieel, dat Performance over een meesturende achteras beschikt en dat de elektronisch gelimiteerde topsnelheid 280 km/u bedraagt. Ga je voor het RS Dynamic Plus-pakket, dat wordt die topsnelheid verder opgetrokken tot 305 km/u. De rijmodi van de Performance krijgen een update die voor meer verschillen tussen de verschillende settings zorgen.

Audi RS 6 Performance

Minder gewicht

De Audi RS 6 Avant Performance verliest ook gewicht. Door het verwijderen van isolatiemateriaal tussen het motorcompartiment en het interieur weegt deze versie 8 kilogram minder dan de standaardvariant. Nu goed, met een massa van 2.090 kilogram kan je deze sportbreak nog steeds geen lichtgewicht noemen.

Standaard staat de Audi RS 6 Avant Performance op 21-duimsvelgen, omgord door Continental Sport Contact 7-banden. Maar je kan ook kiezen voor lichtere, door de autosport geïnspireerde 22-duimers met Y-vormige spaken. Die verlagen het onafgeveerde gewicht met 20 kilogram (dus 5 kg per wiel) en verbeteren de koeling van de remmen. Ga je voor het RS Dynamic Plus-pakket, dan komt de RS 6 Performance met koolstofkeramische remmen die het onafgeveerde gewicht verlagen met nogs eens 34 kilogram.

Audi RS 6 Performance

Prijs RS 6 Performance?

Audi Sport voegt twee nieuwe tinten toe aan het kleurenpalet. Zo zal de Audi RS 6 Avant Performance ook te bestellen zijn in het Ascari Blue (mat of glanzend) en het Dew Silver (mat). De Performance wordt geleverd met matgrijze koetswerkdetails, een designpakket dat carbon combineert met zwarte elementen komt optioneel.

Binnenin kan je nu ook blauw als contrastkleur voor het interieur kiezen, bovenop het grijs en het rood dat reeds beschikbaar was. De digitale display van de Performance verwelkomt nieuwe features, zoals een versnellingsbakindicator in de manuele modus die aangeeft wanneer je op- of terug moet schakelen.

De Audi RS 6 Avant Performance is beschikbaar vanaf 8 december 2022 en dat voor een prijs van 135.000 euro. Net zoals de RS 7 Performance, overigens.

Audi RS 6 Performance

 

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten