Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Officieel: BMW M2 (2023) - 460 pk, RWD en handbak

Geschreven door Klaas Janssens op 12-10-2022

Hier is de nieuwe BMW M2, die 460 pk en 550 Nm op de achterwielen zet via een manuele versnellingsbak. Tenzij je voor de standaard gemonteerde achttrapsautomaat zou kiezen, natuurlijk.

BMW blijft 50 jaar M vieren. Na de M3 Touring en de XM SUV is het de beurt aan de nieuwe BMW M2. En die haalt alles uit de kast om het Freude am Fahren naar een hoger plan te tillen. Het begint bij het aandrijfgeheel, dat geleend wordt van de M3 en M4...

In de neus van de nieuwe BMW M2 ligt het gekende 3 liter-blok, een drukgevoede zes-in-lijn die hier goed is voor een piekvermogen van 460 pk en voor een maximumkoppel van 550 Nm. Die power wordt op de achterwielen gezet via de M Steptronic, een achttrapsautomaat met drie verschillende schakelprogramma's. De desgewenst via peddels achter het stuur te bedienen transmissie biedt de mogelijkheid om meteen terug te schakelen naar de laagst beschikbare versnelling.

2023 BMW M2 Coupé

Manuele versnellingsbak als optie

Nog leuker: optioneel komt de nieuwe BMW M2 met een manuele zesversnellingsbak met uitschakelbare Gear Shift Assistant. Of je nu kiest voor de handbak of voor de automaat, het motorkoppel tussen de aangedreven achterwielen wordt sowieso gestuurd door het actieve M-sperdifferentieel dat gecontroleerde driftmanoeuvres belooft. Uiteraard kan je de elektronische rijhulpmiddelen helemaal aanpassen naar je behoeften en talent.

De nieuwe BMW M2 sprint in 4,1 seconden van 0 naar 100 en in 13,5 seconden van 0 naar 200 km/u. De handgeschakelde versie is iets trager en houdt het bij respectievelijk 4,3 en 14,3 seconden. De topsnelheid wordt beperkt tot 250 km/u, al kan je de elektronische limiet wel optrekken naar 285 km/u indien je voor het M Driver's Package opteert.

2023 BMW M2 Coupé

M Race Track Package

De nieuwe BMW M2 krijgt een specifiek sportonderstel met elektronisch gestuurde dempers en zogeheten Compound-remmen. De koetswerkrigiditeit en de spoorbreedte namen flink toe, wat er samen met de perfecte 50/50-gewichsverdeling en de korte wielbasis voor moet zorgen dat de nieuwe BMW M2 minstens even leuk zou sturen dan een M3 of M4. Vooraan vind je 19-duimsvelgen, achteraan meten ze 20 inch. Verder noteren we een herwerkte uitlaatlijn met gestuurde kleppen en een speciaal koelsysteem voor hitsige trackdays.

Op de optielijst van de nieuwe BMW M2 staat het M Race Track Package, dat circuitbanden en het M Driver's Package combineert met het M Carbon-dak (dat 6 kilogram bespaart) en de M Carbon-kuipstoelen (die bijna 11 kilogram besparen). Wel standaard zijn de M-sneltoetsen op het stuur, de Curved Display met M-specifieke widgets, de schakellichtjes. Naast M Traction Control omvat de standaard M Drive Professional ook de M Drift Analyser en de M Laptimer.

2023 BMW M2 Coupé

Prijs en leveringen?

Hoewel de nieuwe BMW M2 al te opzichtig spoilerwerk weert, laat hij zich niet gauw verwisselen met een M240i. Het koetswerk krijgt specifieke bumpers en een specifiek rooster zonder omlijsting en met horizontale lamellen. Op de achterklep staat een subtiel spoilerlipje, wellicht omdat je aandacht toch naar de vier uitlaatpijpen getrokken wordt. De dikke billen die plaats moeten bieden aan de grotere en verder naar buiten gemonteerde wielen doen denken aan de heerlijke koetswerkverbreders van de legendarische BMW M3 van de E30-generatie. 

Net zoals elke 2 Reeks Coupé wordt de BMW M2 gebouwd in het Mexicaanse San Luis Potosi. De commercialisatie staat gepland voor april 2023. De Belgische prijs wordt in een later stadium meegedeeld. We weten wal dat de nieuwe BMW M2 aangeboden zal worden in vijf verschillende koetswerkleuren, waaronder het Toronto Red en het Zandvoort Blue.

2023 BMW M2 Coupé

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten