Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Zo krachtig en zo snel is de plug-inhybride Lamborghini Revuelto

Geschreven door Klaas Janssens op 29-03-2023

Hier is de Lamborghini Revuelto, de door een plug-inhybride V12 aangedreven opvolger van de Aventador.

Overzicht :

De Aventador is nauwelijks op pensioen of zijn opvolger klopt reeds op de deur. En luid, want ook de Lamborghini Revuelto wordt aangedreven door een atmosferische V12. Voortaan krijgt het 6,5 liter-blok wel de hulp van elektrokracht, waardoor het systeemvermogen door de grens van de 1.000 pk breekt. Lamborghini omschrijft de nieuwe Revuelto dan ook als een HPEV, kort voor High Performance Electrified Vehicle. Klinkt beter als stekkersupercar.

De Italiaanse stierenfokker heeft reeds een heleboel informatie over de nieuwe Lamborghini Revuelto verspreid en dankzij de gelekte beelden weten we ook hoe de plug-inhybride supercar eruit ziet. Wat moet je echt onthouden?

V12

De midscheeps gemonteerde V12 van de Lamborghini Revuelto combineert een cilinderinhoud van 6,5 liter met een piekvermogen van 813 pk (bij 9.250 toeren per minuut) en een maximumkoppel van 725 Nm, power die op het asfalt gezet wordt via een gerobotiseerde achtbak met dubbele koppeling.

2024 Lamborghini Revuelto

PHEV

Die atmosferische V12 krijgt ruggesteun van drie 110 kW sterke elektromotoren. Eentje is geïntegreerd in de versnellingsbak en fungeert als starter-alternator, de twee andere nemen elk een voorwiel voor hun rekening. De nieuwe Lamborghini Revuelto pronkt zo met een systeemvermogen van 1.015 pk en een gecombineerd maximumkoppel van 807 Nm. 

EV

Die V12 hoeft niet altijd te brullen, want je kan de nieuwe Lamborghini Revuelto ook 100% elektrisch rijden. In die Citta-rijmodus heb je nog 180 pk tot je beschikking. De combinatie van de vederlichte structuur uit koolstofvezel en de loodzware batterijen zorgt ervoor dat de Revuelto 1.772 kilo op de weegschaal zet.

2024 Lamborghini Revuelto

4x4

De nieuwe Lamborghini Revuelto zal kunnen rekenen op vierwielaandrijving, maar de fysieke verbinding tussen de voor- en de achtertrein verdwijnt. In de plaats van een cardanas wordt de middentunnel ingenomen door een via de stekker oplaadbare lithium-ionbatterij van 3,8 kWh - via de lader van 7 kW vraagt dat slechts 6 minuten. 

Prestaties

De sprint van 0 naar 100 km/u vraagt 2,5 seconden die van 0 naar 200 km/u neemt niet meer dan 7 seconden in beslag. De topsnelheid van de nieuwe Lamborghini Revuelto bedraagt 350 km/u. Je hebt 13 verschillende rijmodi tot je beschikking, die je selecteert via draaiknoppen op het stuurwiel. Enkel in Corsa beschik je over de volle 1.015 pk.

2024 Lamborghini Revuelto

 

 

 

 

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten