Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Officieel: Maserati GranTurismo (2023) - ook als elektrische Folgore

Geschreven door Frédéric Kevers op 03-10-2022

Hier is de nieuwe Maserati GranTurismo, die verkrijgbaar wordt als elegante Modena, als sportieve Trofeo en als elektrische Folgore. In de loop van 2023 wordt het gamma verder aangevuld door de Maserati GranCabrio.

Er zit weer muziek in Maserati. Na de lancering van de MC20 en de Grecale SUV is het nu de beurt aan de nieuwe Maserati GranTurismo. Laat je niet verrassen door de eerste aanblik, want hoewel het lijnenspel van de Italiaanse GT erg bekend oogt, gaat het om een volledig nieuw model. Het bijna 5 meter lange koetswerk oogt wat strakker, met een stijlvolle mix van gladde, maar gespierde oppervlakken. Het interieur van de GranTurismo telt opnieuw vier zitplaatsen, het dashboard combineert twee digitale displays: een instrumentarium van 12,2 inch en een centraal infotainmentscherm van 8,8 inch.

LEES OOK Test Maserati Grecale Hybrid (2023)

De nieuwe Maserati GranTurismo krijgt gauw het gezelschap van een open variant, want in de loop van 2023 wordt het aanbod uitgebreid met de topless GranCabrio. De richtprijs voor de Modena bedraagt ongeveer 175.000 euro. De Italiaanse constructeur verwacht dat de elektrische Folgore 50% van de verkoop zal vertegenwoordigen.

2023 Maserati GranTurismo Modena

Nettuno als Moderna en Trofeo

Naast de 100% elektrische Folgore komt de Maserati GranTurismo met twee specificaties van de bekende Nettuno-krachtbron, een V6-biturbo met een cilinderinhoud van 3 liter die schakelt via een achttrapsautomaat en alle vier de wielen aandrijft. In de GranTurismo Modena ontwikkelt deze krachtbron een piekvermogen van 490 pk voor een maximumkoppel van 600 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u vraagt 3,9 en die van 0 naar 200 km/u 13 seconden, terwijl de topsnelheid 302 km/u bedraagt.

LEES OOK Test Maserati MC20 (2021)

De Maserati GranTurismo Trofeo perst 550 pk en 650 Nm uit het Nettuno-motorblok, sprint in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u, in 11,4 seconden van 0 naar 200 km/u en haalt een topsnelheid van 320 km/u. Zowel de Modena als de Trofeo combineren 20-duimers voor- met 21-duimers achteraan (respectievelijk 265/30 en 295/30), die gevuld zijn met Brembo-remmen waarvan de schijven een diameter van 380 mm hebben (zes zuigers voor- en vier achteraan).

2023 Maserati GranTurismo Trofeo

Maserati GranTurismo Folgore

De Modena en de Trofeo krijgen het gezelschap van de Maserati GranTurismo Folgore, zoals Maserati de 100% elektrische variant noemt. Die staat op hetzelfde, grotendeels uit aluminium opgetrokken onderstel dat plaats biedt aan een accupakket van 92,5 kWh, verstopt in een zogeheten T-bone-structuur. De aandrijflijn telt drie elektromotoren die elk 400 pk sterk zijn, samen geven ze de Maserati GranTurismo Folgore een systeemvermogen van 760 pk. Om de efficiëntie te verbeteren krijgt de Folgore een aerodynamisch geoptimaliseerd koetswerk met een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,26 – tegenover 0,28 voor de Modena en de Trofeo.

LEES OOK Maserati gaat volledig Folgore vanaf 2025

De batterijen zorgen wel voor een flinke gewichtstoename. Als Modena of Trofeo zet de nieuwe Maserati GranTurismo een kleine 1,8 ton op de weegschaal, de Folgore weegt 2.260 kilogram. Dat houdt de elektrische GT niet tegen om in 2,7 seconden van 0 naar 100 km/u te snellen, de spurt van 0 naar 200 km/u is al achter de rug na 8,8 tellen. Net zoals dat het geval is voor de Trofeo, bedraagt de topsnelheid van de Maserati GranTurismo Folgore 320 km/u. Een speciale Max Range-modus wordt geactiveerd wanneer de capaciteit van de batterijen onder de 16% zakt, waarna de maximumsnelheid beperkt wordt tot 130 km/u. 

2023 Maserati GranTurismo Folgore

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten