Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / McLaren GT wordt GTS: wat verandert er nog?

Geschreven door Klaas Janssens op 19-12-2023

De GT is dood, lang leve de McLaren GTS. En heb blijft niet bij enkel een nieuwe naam, want de Britse sportwagenbouwer gebruikt deze update om alle componenten tegen het licht te houden en waar mogelijk te verbeteren.

McLaren heeft het graag over een nieuw model, maar eigenlijk gaat het om een doorgedreven facelift. Zoals de 720S onlang plaatsmaakte voor de McLaren 750S, wordt de GT vervangen door de McLaren GTS. En die nieuwe typebenaming vat het hele verhaal bondig samen, want deze Gran Turismo wordt een streepje Scherper.. 

LEES OOK Lees onze review van de McLaren 750S (2024)

Je kan de nieuwe McLaren GTS nu reeds bestellen, de eerste leveringen zijn gepland voor de eerste helft van 2024.

2024 McLaren GTS

Koetswerk en interieur

Je moet bijzonder goed kijken om de nieuwe McLaren GTS te onderscheiden van de GT. Veel verder dan de wat hertekende voorbumper, de iets grotere luchthappers op de brede heupen en de herwerkte achterdiffusor gaan de koetswerkaanpassingen niet. Woking introduceert ook een nieuwe laktint (Lava Grey) en nieuwe velgen (Turbine) met uit titanium vervaardigde wielbouten.

Ook binnenin de nieuwe McLaren GTS blijven de wijzigingen beperkt. De bestuurder kijkt naar een vernieuwde display van 10,25 inch, het centrale infotainmentsysteem gebruikt een aanraakscherm van 7 inch. De standaarduitrusting wordt uitgebreid en er zijn meer personaliseringsmogelijkheden. Het totale koffervolume bedraagt 570 liter, maar de grillige vorm van die bagageruimtes blijft onhandig. Ook als GTS blijft deze McLaren een pure tweezitter.

2024 McLaren GTS

Minder gewicht, meer power

Centraal achterin ligt de bekende 4 liter-krachtbron, een door twee turbo's aangejaagde V8 die in de McLaren GTS goed is voor een piekvermogen van 635 pk (+15). Die power wordt op de achterwielen gezet door een gerobotiseerde zevenbak met dubbele koppeling. De prestaties profiteren niet alleen van de extra paardenkrachten, maar ook van de gereduceerde massa: de McLaren GTS verliest 10 kilogram en zet nog 1.520 kg op de weegschaal.

De sprint van 0 naar 100 km/u hoeft niet langer dan 3,2 seconden te duren, die van 0 naar 200 km/u neemt niet meer dan 8,9 seconden in beslag. De topsnelheid van de McLaren GTS bedraagt 326 km/u.

2024 McLaren GTS

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten