Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Hier is de nieuwe, desgewenst elektrische Opel Frontera SUV

Geschreven door Klaas Janssens op 09-04-2024

Opel haalt de Frontera-badge vanonder het stof en kleeft die op de vervanger van de Crossland. En die kan je ook bestellen als elektrische SUV.

Vroeger was alles beter. Dat is toch wat Opel lijkt te denken, want voor de naamgeving van hun nieuwe modellen grijpen ze in Rüsselsheim de jongste tijd graag terug naar het verleden. Eerder maakten de Duitsers al bekend dat de Manta een moderne invulling gaat krijgen, nu wordt ook de Frontera-benaming van onder het stof gehaald.

Die bekende badge komt terecht op een SUV die de huidige Crossland komt vervangen. De technische basis wordt gedeeld met andere Stellantis-producten zoals de Fiat 600 of de Jeep Avenger, wat dus wil zeggen dat Opel naast de puur elektrische variant ook een mildhybride verbrandingsmotor zal aanbieden.

2024 Opel Frontera SUV

Op zoek naar parallellen met het oermodel, dat in 1991 voorgesteld werd als avontuurlijke vrijetijds-4x4, krijgt de nieuwe Frontera een wat stoerder voorkomen en een heleboel binnenruimte. Het koffervolume bedraagt 460 liter, met neergeklapte achterbank heb je zelfs 1.600 liter tot je beschikking. De optionele dakrails torsen tot 200 kilogram, dus ook de kajak en je elektrische mountainbikes kunnen mee op reis.

Terugblik Opel Frontera

Toen de Opel Frontera in 1991officieel voorgesteld werd op het Autosalon van Genève had de Duitse constructeur het over een avontuurlijk vrijetijdsvoertuig met vierwielaandrijving, het soort auto dat we vandaag zouden omschrijven als een SUV. Met dat verschil dat de Frontera geen modieus verpakt softroader, maar een echte terreinwagen was.

Je had de keuze tussen de Frontera Sport met drie deuren (gebaseerd op de Isuzu MU) en de klassieke Frontera met vijf portieren (gebaseerd op de Isuzu Wizard). De motoren waren die van de Opel Omega.

Opel Frontera

Die aparte "lifestyle" posititonering bezorgde de Frontera het nodige succes, want zowel in 1993 als in 1994 schopte deze Opel het tot bestverkochte terreinwagen van Europa. In 1994 verscheen de eerste Toyota RAV4 op het toneel en ging het SUV-tijdperk officieel van start, maar eigenlijk was het de Frontera die de rode loper had uitgerold...

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten