Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Polestar toont productieversie van de 5 en bevestigt de komst van de 6

Geschreven door Frédéric Kevers op 13-11-2023

Tijdens de Polestar Day in Los Angeles toonde de Chinese constructeur met Zweedse roots zijn toekomstige gamma, inclusief de productieversie van de nieuwe Polestar 5. Ze bevestigden bovendien de komst van de Polestar 6, een op O2 Concept gebaseerde cabriolet met bijna 900 pk.

Polestar hanteert een eenvoudige nomenclatuur voor zijn modellen: de naamgeving hangt immers af van de volgorde waarin de modellen gelanceerd worden. De plug-inhybride Polestar 1 was een exhuberant buitenbeentje, bedoeld om het merk op de kaart te zetten. Daarna volgde de 100% elektrische Polestar 2, die onlangs een facelift onderging in een poging te anticiperen op de eveneens vernieuwde Tesla Model 3.

Maar er zitten nog een heleboel modellen in de pijplijn. De Polestar 3 kan je inmiddels bestellen, weldra gaat ook de Polestar 4 in productie. Daarna vervoegen de productieversies van de Precept Concept uit 2020 en de O2 Concept uit 2022 het gamma als Polestar 5 en Polestar 6. Dat bevestigde de Chinees-Zweedse autobouwer tijdens de 2023 Polestar Day in Los Angeles.

Polestar Day 2023 - Polestar 5

Polestar 6: specs, rijbereik, lancering?

Het aandrijfgeheel van de Polestar 6 combineert twee elektromotoren die samen goed zijn voor een systeemvermogen van 884 pk, wat ervoor moet zorgen dat deze cabriolet met vier zitplaatsen aan 3,2 seconden genoeg heeft om van 0 naar 100 km/u te sprinten. De topsnelheid zou 250 km/u bedragen. Over de batterijen, het laadvermogen en het rijbereik van de Polestar wordt voorlopig niet gecommuniceerd, enkel dat het om een 800-volarchitectuur gaat.

Enkele maanden geleden liet de Chinese constructeur met Zweedse roots reeds weten dat de 02 Concept een tot 500 exemplaren gelimiteerde serieproductie zou krijgen, maar na nauwelijks een week waren alle productieslots reeds vergeven. Dus werd beslist om de Polestar 6 gewoon in productie te nemen. De lancering staat op de agenda voor 2026.

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten