Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / VIDEO - Porsche 911 Turbo & Turbo S: Storm op komst

Verwachte lancering : 01-01-2016

Geschreven door David Leclercq op 01-12-2015

In het spoor van de 911 Carrera en Carrera 4 krijgen nu ook de Porsche 911 Turbo en Turbo S een update die zowel de prestaties als de doeltreffendheid een boost geeft.

Sinds zijn lancering in 1974 wordt de 911 Turbo beschouwd als een concentraat van sportiviteit en prestaties. Hoewel de eerste generaties moeilijk te besturen waren, bleef het merk vasthouden aan de eigen specifieke kenmerken om zo in de loop der jaren te evolueren tot een referentie wat veelzijdigheid betreft. Dit geldt in het bijzonder voor de ‘991’-generatie, die komaf gemaakt heeft met de neveneffecten van de motoropstelling in achteroverhang. In navolging van de Carrera, Carrera 4 en Targa krijgen nu ook de Turbo en Turbo S een update.

20 pk meer

De 911 Turbo en Turbo S worden voor het eerste getoond op het volgende salon van Detroit, in januari 2016. Net als de rest van het nieuwe 911-gamma profiteren ze allebei van 20 pk extra, goed voor een totaal van 540 pk voor de Turbo en zelfs 580 voor de Turbo S. Die vooruitgang is te danken aan de herwerkte zescilinder-boxer van 3,8 liter, waarvan de inlaat, de cilinderkoppen en de injectoren werden vernieuwd en de injectiedruk werd verhoogd. Nieuwe en grotere turbocompressoren doen ook hun intrede, maar ze hebben nog steeds een variabele geometrie. Dit is een wereldwijde exclusiviteit doordat het zo moeilijk is om de uitlaatgassen af te koelen – in het geval van een benzinemotor kunnen die immers opwarmen tot meer dan duizend graden Celsius. Bovendien hebben de nieuwe 911 Turbo’s een functie die de respons van de motor verbetert bij sportief rijgedrag. Het systeem is in staat om de brandstofinjectie te onderbreken en tegelijk de gasklep open te houden om zonder aarzeling te kunnen reageren op elke impuls.

Aan de top

Deze verbeterde prestaties komen zowel de cijfers als het comfort ten goede. Concreet betekent dit dat het optrekken van 0 tot 100 kilometer 3 seconden sneller gaat voor de Turbo en 2,9 seconden voor de Turbo S. De topsnelheden zijn gestegen tot 320 en 330 km/h. Het zijn dus beesten, maar wel beschaafde beesten, want voor de coupéversies van deze twee 911 Turbo’s wordt een normverbruik opgegeven van 9,1 l/100 km voor de gemengde cyclus. Bij de cabrio’s gaat het om 9,3 l/100 km en dat is goed voor een besparing van 0,6 l/100 km ten opzichte van de prefaceliftmodellen.

Zoals de 918 Spyder

Net als bij de andere 911-varianten is het stuur van de Turbo sterk geïnspireerd op dat van de 918 Spyder. Het is uitgerust met de befaamde schakelaar voor de verschillende rijmodi. Er zijn vier verschillende standen: Normaal, Sport, Sport Plus of Individueel. Standaard beschikt het Sport Chrono Pack bovendien over een nieuwe functie waarmee je door een eenvoudige druk op de knop het aandrijfgeheel kunt instellen voor een beter reactievermogen. Zo haal je gedurende 20 seconden het maximale potentieel uit de 911 Turbo-modellen tijdens een inhaalmanoeuvre of wanneer je even net wat meer vermogen nodig hebt. Wat het chassis betreft, werd de gestuurde schokdemping PASM herbekeken en de Turbo S kan standaard profiteren van actieve stabilisatorstangen (PDCC) en van koolstofceramische remschijven (PDCC). De elektronische stabiliteitscontrole (PSM) omvat een nieuwe sportieve stand (Sport PSM) die op elk moment kan worden ingeschakeld en die meer drift mogelijk maakt dan de oude Sport-modus. De velgen worden een halve duim breder.

Geraffineerd ook

De nieuwe 911 Turbo’s nemen de esthetische aanpassingen van de andere faceliftmodellen over, maar onderscheiden zich door een reeks specifieke elementen. De nog steeds opvallende uitlaten werden hertekend, evenals het rooster in de motorkap achteraan, dat uitgerust werd met verticale lamellen. En met de nieuwe communicatie-interface PCM sluiten de 911 Turbo’s aan bij het digitale tijdperk, onder andere dankzij de module Connect Plus. De basisprijs werd nog niet meegedeeld, maar reken op om en bij de 170.000 euro voor de basis-Turbo.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten