Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Qiantu K50: Chinese elektrische sportieveling

Geschreven door David Leclercq op 28-04-2016

Het salon van Peking zit vol verrassingen. Kijk maar naar deze Qiantu K50, een elektrische sportauto met meer dan 400 pk.

Op het salon van Peking kunnen we al eens vreemde modellen ontdekken. Zoals deze Qiantu K50, die zich profileert als volledig elektrische Chinese sportauto. Het model, dat meer dan 400 pk sterk is, zal vanaf 2017 verkocht worden, voor ongeveer 90.000 euro.

Krachtig

De sportieveling wordt aangedreven door twee elektromotoren die samen een vermogen van 405 pk ontwikkelen en een koppel van 650 Nm leveren.  Het batterijpack zou goed zijn voor een theoretisch rijbereik van 300 kilometer. De constructeur kondigt aan dat de auto de sprint van 0 naar 100 km/h aflegt in 4,6 seconden, ofwel – en wellicht niet toevallig – op de kop dezelfde tijd als een Tesla Model S.

Afstamming

De Qiantu K50 is gebaseerd op de conceptcar die vorig jaar onthuld werd op het jongste salon van Shanghai. Voor het zelfdragende koetswerk werd gebruikgemaakt van aluminium, de koetswerkpanelen zijn vervaardigd van koolstof. Het interieur wordt gekenmerkt door een groot scherm, dat alle belangrijke functies verzamelt. De Chinese constructeur heeft nog niet laten weten of het model buiten China gelanceerd zal worden.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten