Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Qoros 5: een nieuwe SUV voor China

Geschreven door David Leclercq op 19-10-2015

Na al 3 compacte SUV’s voegt het Chinese merk Qoros het model 5, een nieuwe SUV van 4,6 meter lang, toe aan zijn gamma. Dit model zal in november officieel voorgesteld worden op het salon van Guangzhou.

Qoros, een Chinese constructeur, heeft besloten zich op te werpen als specialist van de SUV. Daarvoor beknibbelt het merk allerminst op de middelen en in november zal het een vierde cross-over lanceren op het autosalon van Guangzhou. Het zal gaan om de Qoros 5, een model van 4,6 meter lang en dus groter dan de 3 bestaande modellen. Het werd onthuld op de Wereldtentoonstelling van Milaan.

150 pk, maar niet voor Europa

De Qoros 5 heeft een vrij specifieke stijl, ook geneert het model zich niet om te gaan spieken bij bestaande verwezenlijkingen, zoals de Honda CR-V of de Land Rover Discovery Sport, vooral wat de voorkant betreft. Op technisch vlak weten we nog niets over deze nieuwkomer, maar er gaan geruchten over de aanwezigheid van een 1,6-litermotor met drukvoeding en 150 pk onder de motorkap. Bepaalde bronnen maken ook melding van een versnellingsbak met dubbele koppeling. We zullen meer weten op 20 november, bij de opening van het salon van Guangzhou. Qoros had oorspronkelijk plannen om zich in Europa te vestigen, maar die werden opgeschort. De kans is dus klein dat wij op onze wegen nader zullen kunnen kennismaken met deze nieuwe SUV. Althans niet op middellange termijn.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten