Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Skoda Octavia RS 4x4: veiliger en praktischer

De derde generatie van de Octavia RS beleeft zijn debuut op het salon van Genève. Voor de eerste keer wordt deze sportieve variant ook beschikbaar met vierwielaandrijving met de 2.0 TDI.

Skoda presenteert de derde generatie van de Octavia RS in Genève. Voor het eerst krijgt deze variant vierwielaandrijving in combinatie met de krachtigste 2.0 TDI (184 pk en 380 Nm) en de DSG-zesversnellingsbak. Hiermee accelereert hij van 0 naar 100 km/u in 7,6 seconden en bereikt hij een topsnelheid van 228 km/u (Combi: 7,7 seconden, 224 km/u). Tegelijk kondigt Skoda een laag gemiddeld verbruik van 4,9 l/100 km aan (Combi: 5,0 l/100 km), met een CO2-uitstoot van 129 g/km (Combi: 131 g/km).

Verfijnd onderstel

Tot de belangrijkste technische eigenschappen behoren, behalve de multilinkachteras met elektronische differentieelblokkering XDS +, ook de progressieve stuurbekrachtiging en de Dynamic Chassis Control (DCC), voor het eerst gebruikt in het gamma van de Octavia. Dat laatste systeem wijzigt de rijeigenschappen naargelang de gekozen rijmodus (normaal, comfortabel of sportief). Ook de standen Eco (zuinig rijden) en Individual (persoonlijke instelling) zijn voorzien.    

Draadloos opladen

Nog een nieuwigheid is de intelligente, draadloze telefoonlader die oplaadt via inductie en de Qi-norm volgt. De stroom gaat van een spoel onderin de telefoonhouder naar de spoel van de smartphone.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten