Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Subaru Impreza 2016: dit is de Hatchback

Geschreven door David Leclercq op 24-03-2016

Subaru stelde op het salon van New York niet alleen de vierdeurs-Impreza voor, maar ook de Hatchback of de vijfdeurs. Ofwel de variant die ook op bij ons op de markt zou kunnen komen.

In het kader van het salon van New York onthulde Subaru de nieuwe Impreza. Het gaat om een volledig nieuw model dat een nagelnieuw platform inwijdt. Dat heet Global Platform en zal gebruikt worden voor alle toekomstige Subaru's. We verwachten ook dat de Impreza een WRX STi-afgeleide zal krijgen, die, als alles goed gaat, een beroep zou moeten doen op een hybride aandrijfgeheel.

Vijfdeurs

Naast de vierdeurs – waarvan we mogen veronderstellen dat die weinig kans op slagen heeft in Europa – stelde Subaru ook de hatchback of vijdeursversie voor, die wél bij ons op de markt zou kunnen komen. Het model ziet eruit als een soort cross-over tussen een traditionele vijfdeurs met achterklep en een kleine break... Net als de berline is de vijfdeurs ruimer dan zijn voorganger. Zo is hij 41 millimeter langer, waarvan 25 millimeter voor de wielbasis. Hij is ook 38 millimeter breder, maar ook 10 millimeter lager, wat het verbruik ten goede komt.

Geen diesel

Boxermotoren maken nog steeds deel uit van het aanbod en zullen gebruik kunnen maken van cilinderuitschakeling. We verwachten echter geen dieselmotoren, want tenslotte heeft de Levorg die ook niet... Het interieur evolueert ook. Zo vinden we er het rijhulpsysteem Eyesight (automatische noodrem, verkeersbordherkenning, enzovoort), maar ook een nieuw online verbonden infotainmentsysteem.

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten