Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Maakt de Suzuki Alto een comeback als elektrische stadswagen?

Geschreven door Klaas Janssens op 13-02-2023

Deze Jiangnan U2 is de spirituele opvolger van de intussen van onze markt verdwenen Suzuki Alto. Wanneer komt de elektrische stadswagen naar Europa? En wat is zijn rijbereik?

De vraag naar betaalbare wagens was zelden groter. Maar die vraag vloekt met de EV-switch die Europa wil maken, want uiteindelijk belanden we allemaal in een elektrische auto. En opnieuw zou China wel eens redding kunnen brengen.

Zoals met deze Jiangnan U2, een elektrische stadswagen die eigentijdse looks combineert met een fatsoenlijk rijbereik en een lage aankoopprijs. En er is een link met de Suzuki Alto. Dan is een plus een toch gewoon twee? 

Suzuki Alto Jiangnan U2

Jiangnan Automobile

De Jiangnan TT was een van de goedkoopste wagens die je in China kon kopen. De stadswagen was dan ook een technisch doorslagje van de Suzuki Alto, die onder licentie verkocht wordt in de Volksrepubliek. Dan hebben we het over de tweede generatie van de Alto, die in België verkocht werd in de jaren 90.

De Chinese constructeur achter die herdoopte Suzuki Alto liep een brokkenparcours en belandde zelfs bij de Russische autogroep Zotye, die inmiddels failliet verklaard is. Toch steekt Jiangnan zijn hoofd opnieuw boven water met deze U2, een elektrische stadswagen die overduidelijk hint naar de TT en dus naar de Alto. Die koplampen...

Suzuki Alto Classic

Specificaties en rijbereik?

De Jiangnan U2 is een 3,84 meter lange stadswagen met een tweekleurig vijfdeurskoetswerk en een elektrische aandrijflijn. De basisversie van de U2 EV komt met een elektromotor van 75 pk en 120 Nm die de voorwielen aandrijft en belooft een rijbereik van een 300-tal kilometer. Er is ook een krachtigere versie, die een piekvermogen van 109 pk combineert met een maximumkoppel van 160 Nm. Er is sprake van een grotere batterij die het rijbereik optrekt naar een 400 kilometer.

Jammer, maar helaas: er zijn helemaal geen plannen om de Jiangnan U2 naar Europa te verschepen. Tenzij Suzuki besluit om de elektrische stadswagen in licentie te gaan bouwen...  Als nieuwe Alto.

Suzuki Alto Jiangnan U2

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten