Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Suzuki Swift: knap én praktisch

Geschreven door David Leclercq op 07-03-2017

Voor zijn derde generatie blijft de Suzuki Swift zijn stijl absolute prioriteit geven, zonder daarom de praktische kant te verwaarlozen. De nieuwkomer is namelijk groter en praktischer.

Na diverse lekken is de Suzuki Swift eindelijk officieel voorgesteld op jaargang 2017 van het salon van Genève. Het nieuwe model is niet langer enkel een mooie auto: hij treedt toe tot het segment van de veelzijdige stadsauto’s dankzij een ruimer interieur.

Nog steeds verleidelijk

Toch is niet op het uiterlijk bespaard en de Swift 2017 onderscheidt zich nog steeds door zijn aangename silhouet en de meer gedetailleerde koplampen. Met de meter in de hand blijkt de Swift 1,5 centimeter lager dan zijn voorganger en hij is ook 1 centimeter korter, maar de wielbasis is wel met 2 centimeter gegroeid. En omdat hij bovendien 4 centimeter breder is geworden, biedt hij ook echt meer ruimte aan boord. Volgens Suzuki zelfs 25 procent meer, terwijl bovendien de koffer met 54 liter groeit tot 254 liter. Ook de toegang is vergemakkelijkt nu hij enkel nog met vijf deuren verkrijgbaar is.

Twee motoren

De Swift 2017 is verkrijgbaar met twee benzinemotoren en een benzinehybride. De 1.2 Dualjet-viercilinder ontwikkelt 90 pk (98 g CO2/km), terwijl de 1.0-turbo 110 pk biedt voor een uitstoot van slechts 104 g/km. Bovenaan het gamma staat de hybride versie, die de CO2-uitstoot reduceert tot 97 g/km. Gezien de meerprijs zal de Belgische invoerder die waarschijnlijk niet aanbieden omdat het verschil in uitstoot met de 1.2 zo klein is. Dat is nu al zo voor de Ignis. Het bijzonder compacte hybride systeem weegt slechts 6,2 kilo. Het model komt in juni 2017 op de markt. De uitrusting volgt uiteraard de jongste trends, met een multimediasysteem met aanraakscherm en nieuwe rijhulpsystemen zoals een botswaarschuwing en een zelfstandige noodrem.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten