Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Toyota betuigt eer aan Sébastien Ogier en Kalle Rovanperä met speciale edities GR Yaris

Geschreven door Kevin Kersemans op 07-02-2023

Op het salon van Tokio heeft Toyota twee speciale edities onthuld van zijn GR Yaris, ter ere van Sébastien Ogier en Kalle Rovanperä, die respectievelijk in 2021 en 2022 het wereldrallykampioenschap op hun naam schreven.

Naast zijn toekomstige Rally2-Yaris heeft Toyota in Tokio twee speciale edities onthuld van zijn GR Yaris om de recente sucessen van het merk in het WRC in de verf te zetten. De ene brengt een eerbetoon aan Sébastien Ogier, die in 2021 het wereldrallykampioenschap won met Toyota, de tweede aan Kalle Rovanperä, die het jaar nadien hetzelfde deed en daardoor de jongste wereldrallykampioen ooit werd, aangezien hij op dat moment nog maar 22 was. Beide speciale reeksen zijn gebaseerd op de Japanse versie van de Yaris GR – de kans lijkt dus haast onbestaand dat ze bij ons aangeboden zullen worden – maar zouden wel lichtjes aangepast zijn.

LEES OOK – Toyota GR Yaris getest - AutoGids

Ook uiterlijk verschillen de twee tributeversies wel wat van elkaar. De Ogier-versie houdt het immers vrij discreet met zijn grijze koetswerklak, maar pakt wel uit met een forse achterspoiler, een zwarte sticker onderaan op de deuren en blauwgelakte remklauwen. Op de velgen prijkt een Frans vlaggetje, als verwijzing naar de nationaliteit van Ogier. De achterklep is dan weer voorzien van het opschrift S. Ogier Edition en de voorste spatborden worden gesierd met een specifiek stickertje.

Specifieke afstellingen

De K. Rovanperä Edition komt wat uitbundiger voor de dag, met een heuse racelivrei en rode remklauwen, naast een splitter vooraan, zijschorten en een achterdiffusor. Deze uitvoering komt uiteraard met een Fins vlaggetje. Binnenin worden beide speciale reeksen voorzien van een speciaal plaatje om aan te geven dat het niet om de eerste de beste GR Yaris gaat.

Naar verluidt hebben beide rallykampioenen hun versie mogen afstellen naar eigen goeddunken, maar precieze details geeft Toyota daarover niet vrij. Veel doet het er ook niet toe, want zoals gezegd zullen wij deze speciale edities toch aan onze neus voorbij zien gaan...

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten