Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Toyota Grand Highlander: ultieme roadtripmobiel voor het hele gezin

Geschreven door Yeelen Möller op 09-02-2023

Voor wie de Highlander nog niet genoeg ruimte biedt, heeft Toyota de Grand Highlander gepresenteerd, met plek voor 7 volwassenen en een grote koffer. En de kids kunnen aan boord genieten van een Nintendo Switch!

Voor de normale medemens is de Toyota Highlander met zijn 4,97 meter al een zeer grote auto, de Amerikanen onder ons noemen het eerder een 'midsize family SUV'. Waarbij er dus nog ruimte was voor een nóg  groter model, dat nu is voorgesteld onder de vorm van de Grand Highlander. Een lengte van 5,12 meter en een wielbasis van 2,95 meter, daar past het kroost met zijn bijhorende bagage wel in.

7 volwassenen

En ook als het kroost begint uit te rekken tijdens de puberteit, blijft de Grand Highlander ruim genoeg, want Toyota spreekt over een "adult-sized third row" die ook nog eens zijn eigen USB-poorten en bekerhouders heeft. De koffer is groot genoeg voor "7 handbagagekoffers" achter de derde zitrij, of maar liefst 2.775 liter met de achterbanken neergeklapt. Het maximale sleepvermogen bedraagt bovendien 2.250 kilo.

Verder komt het interieur min of meer overeen met 'onze' Toyota Highlander, al heeft deze nieuwe telg duidelijk wel een upgrade gekregen qua afwerking en technologie. Het centrale infotainmentsysteem meet 12,3 duim, de voorste en middelste zetels kunnen geventileerd en verwarmd worden en het is ook mogelijk om stopcontacten van 1.500 watt te krijgen.

Benzine, hybride of Hybrid Max

Onder de motorkap zijn er drie mogelijkheden om de Toyota Grand Highlander aan te drijven: een 2,4 liter grote turbobenzine van 270 pk, een 2.5-hybride van 250 pk of een Hybrid Max met 362 pk, die net als bij de Lexus RX 500h Turbo de turbobenzinemotor combineert met een elektrische ondersteuning. Vierwielaandrijving is standaard op deze Hybrid Max, bij de andere twee motorversies kan je het optioneel kiezen.

Waarschijnlijk niet voor ons

Hoewel de Toyota Highlander wel gewoon beschikbaar is in België, lijkt het minder waarschijnlijk dat de Grand Highlander ook naar ons land ingevoerd zal worden. Het formaat van de gewone Highlander zit al aan de bovenkant van de wensen van het Belgische publiek – laat staan onze smalle wegen en parkeerplaatsen.

Je zal de Toyota Grand Highlander dan ook vooral terugvinden in de VS, waar de eerste 500 klanten een Nintendo Switch OLED met Mario Kart 8 Deluxe krijgen bij hun nieuwe SUV. Een actie die wordt gepromoot door een speciaal uitgevoerde Highlander in Nintendo-kleuren met extra schermen en speakers om aan boord te kunnen gamen.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten