Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Volkswagen California XXL Concept: forse kampeerwagen

Geschreven door Laurent Norro op 18-08-2017

Binnenkort duikt in VW-showrooms misschien een nieuwe kampeerwagen op. Die is nog een slag grotere dan de huidige Transporter California en zou even veel comfort moeten bieden als een gezellige hotelkamer.

Tijdens het caravansalon van Düsseldorf (26 augustus tot 3 september 2017) stelt Volkswagen een nieuwe conceptcar voor die de eventuele komst aankondigt van een nieuwe kampeerwagen in zijn aanbod van vrijetijdsvoertuigen. Het prototype, dat California XXL Concept heet, speelt in een hoger segment dan de Transporter California. Dat komt omdat hij is gebaseerd op de enorme bestelwagen Crafter.

Glamping

Qua design neemt de conceptcar uiteraard het uiterlijk over van de Crafter. Toch onderscheidt hij zich daarvan door zijn tweekleurig koetswerk dat is geïnspireerd op dat van de recentste Transporter. Het interieur nodigt vanzelf uit tot reizen. Zo is er een bed van 2 meter lang ingebouwd, staan er twee stoelen die over 180 graden kunnen draaien, een dubbel kookvuur, een zitbank, een wegklapbaar werkblad, een toilet en zelfs een badkamertje. En om je helemaal op je gemak te voelen, biedt VW een plafondhoogte aan van 2,9 meter.

Bekende motor

Over de motor van de California XXL Concept heeft Volkswagen voorlopig nog niets losgelaten. Al melden diverse bronnen ons dat het zou gaan om een 2.0 TDI, die hier 177 pk en 410 Nm zou ontwikkelen. Dat vermogen zou via een manuele zesversnellingsbak aan de vier wielen worden doorgegeven. Of hij ooit werkelijkheid wordt, is nog niet bevestigd. Afwachten, dus…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten