Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / W Motors Fenyr Supersport: klasse en 900 pk

Geschreven door David Leclercq op 12-11-2015

Een nieuwe hypercar doet zijn intrede op het salon van Dubai: de W Motors Fenyr Supersport. Deze auto puurt 900 pk uit zijn 4 liter grote 6-cilinderboxer met dubbele turbo.

De verrassing van het salon van Dubai dit jaar: een splinternieuwe hypercar, de W Motors Fenyr Supersport, die 900 pk aankondigt, een acceleratie van 0-100 km/h in “minder dan 2,7 seconden” en een topsnelheid van… 400 km/h. Voor de aandrijving tekent een flat six van 4 liter met 2 turbo’s, die ontwikkeld werd door de bekende tuner RUF. Deze motor ontwikkelt 900 pk en… 1.200 Nm en de constructeur liet verstaan dat er op dit moment een nog krachtigere versie bestudeerd wordt.

 

Ultralicht

Voor deze Fenyr werd eerst en vooral aandacht besteed aan het gewicht. Deze hypercar kreeg een koetswerk van koolstofvezel en een buizenchassis van aluminium. De productie van deze auto is gepland voor januari 2016 en zal gebeuren in samenwerking met specialist Magna Steyr. De kleine constructeur overweegt een volledig voertuiggamma te bouwen, want hij kondigde al aan dat deze auto de productieband zal delen met twee SUV’s die op dit moment in de pijplijn zitten, als rivaal voor de Bentley Bentayga en de toekomstige Lamborghini Urus. De prijs van deze Fenyr, waarvan de constructeur amper 25 exemplaren per jaar wilt bouwen, is nog niet bekend.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten