Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / Bentley Corniche 1939: tot in de puntjes

Geschreven door Olivier Duquesne op 10-08-2019

De Mulliner-afdeling van Bentley heeft een Corniche uit 1939 herbouwd. Een grote uitdaging, gezien de oorlog en de verspreide onderdelen de taak niet makkelijker hebben gemaakt.

We schrijven eind jaren ’30. Bentley vertrouwt het ontwerp van een Corniche toe aan de Franse designer Georges Paullin. Hij bedenkt een vijfdeurs die gebouwd is voor snelheid. Zijn 6-cilinder wordt ondersteund door een aerodynamische lijn uit die tijd. De achterwielen zijn ook bedekt. Deze Bentley onderscheidt zich ook door zijn centrale koplamp en zijn gespleten voorruit.

Onder de bommen

Er wordt uiteindelijk een prototype gebouwd door de Franse carrossier Vanvooren in 1939. Een vervloekt jaar! Enkele maanden later barst de apocalyps los over het hele continent. De carrosserie van deze Bentley Corniche is uiteindelijk niet bestand tegen een bombardement. De constructeur had de  stukken kunnen houden, maar ze zijn verspreid in de jaren ’70 nadat ze werden verkocht aan verzamelaars.

De herrijzenis

Ondanks alles stort een gepassioneerd team van Mulliner, de personalisatieafdeling van Bentley, zich op een reconstructie van de mooie Corniche. Een werk van 7 jaar met enkel de archieven als basis. Het hele team was Engels. Het heeft de technieken uit die tijd gebruikt en de carrosserie met de hand gemaakt. En het resultaat is simpelweg magnifiek. Je wordt letterlijk ondergedompeld in dit tijdperk van prestige en inventiviteit.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten