Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / Garage - Porsche Boxster S 3.2l (2000)

Laurent Cortvrindt is een van die miljoenen mensen die ervan dromen om ooit een Porsche te bezitten. Maar deze motorrijder in hart en nieren en journalist van beroep heeft de sprong gewaagd. Zijn keuze viel op een Boxster S van de eerste generatie.

Voor heel wat mensen is hun droomauto een Porsche. Zo ook voor Laurent Cortvrindt: “Lange tijd heb ik de boot afgehouden, met als excuus dat een dergelijke aankoop niet rationeel te verantwoorden was”, steekt de journalist van wal. “Tot op een gegeven moment een vriend van mij – even oud als ik – overleed aan kanker. Dat heeft me doen inzien dat het leven te kort is om je zorgen te maken over futiele details.

Niet veel later stootte ik op deze parel: een Boxster S van de eerste generatie uit 2000. Ik wilde wel een Porsche, maar had geen zin om me in de schulden te steken voor een nieuwe 911. Terwijl deze Boxster S maar 19.000 euro kostte. Oké, hij had al wel 90.000 kilometer op de teller, maar Thierry Van Dalen (op dat moment grote baas van de Porsche-concessie in het Waalse Gembloux, red.) drukte me op het hart dat zijn vorige eigenaar de auto altijd tot in de puntjes had verzorgd.”

“Ik wilde wel een Porsche, maar had geen zin om me in de schulden te steken voor een nieuwe 911.”

Nochtans was die krachtiger S niet meteen Laurents keuze. “Eigenlijk was ik op zoek naar een Boxster met de fiscaal minder zwaar belaste 2.7, toen deze S mijn pad kruiste. Nu, niet dat ik er spijt van heb dat ik voor deze 3,2-liter met zijn 250 pk ben gegaan, hoor”, lacht onze gastheer. Aangezien dit nog een eerste generatie Boxster is, is er nog geen Sport-knop waarmee je de motorklank kunt veranderen: “Het geluid van mijn Porsche wordt nooit overdreven, hij klinkt gewoon prachtig – én natuurlijk. Maar het is toch vooral genieten van kleine wegjes met deze sportwagen, waar elke kilometer puur plezier is.”

En Laurent weet waarover hij spreekt, want samen met zijn vrouw trok hij met zijn ‘986’ S naar Corsica op vakantie. “Veel geluk met het weer hadden we er niet. Open hebben we niet veel kunnen rijden, maar dat mocht de pret niet drukken: het was heerlijk om die bochtige Corsicaanse wegen aan elkaar te rijgen met zo’n sportwagen… zonder ons comfort op te offeren. Met een koffer van 150 liter in de neus en een tweede van 110 liter achterin hadden we zoveel plek voor bagage dat we zelfs onze eigen hoofdkussens konden meenemen.”

Onze gesprekspartner heeft duidelijk alleen maar lovende woorden voor zijn Boxster S, waarvan de teller intussen op 145.000 kilometer staat. Al is er één dingetje dat vervelend begint te worden: “Sinds ik de Boxster kocht, is ons gezin uitgebreid. Mijn dochter en vrouw willen tegenwoordig allebei even graag mee, dus moet ik altijd een van de twee teleurstellen.”

Tekst: Dominique Dricot / Foto’s: Julien Mahiels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten