Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / Interclassics 2017: 15 meesterstukken uit Europa’s grote automusea

Geschreven door Olivier Duquesne op 15-11-2017

De 5 grootste automusea van Europa, waar ook Autoworld bij hoort, hebben hun mooiste stukken van stal gehaald voor de Interclassics-beurs in Brussel. Afspraak komend weekend in de Heizel.

Het salon Interclassics 2017 – van 17 tot 19 november in Paleizen 1, 3, 4 en 8 in Brussels Expo (Heizel) – brengt een paar prachtige museumstukken bij elkaar. Autoworld (Brussel), het National Motor Museum van Beaulieu (Verenigd Koninkrijk), het Louwman Museum (Nederland), de Cité de l’Automobile (Mulhouse, Frankrijk) en het Museo dell’Automobile (Turijn, Italië) tonen elk 3 modellen uit hun collecties. Deze verzameling van 15 meesterstukken van de “Big 5” wordt het toppunt van het spektakel in Brussel. Het evenement wordt ingehuldigd door de Argentijnse familie Zapp, die de hele wereld doorkruist aan het stuur van een Graham-Paige Model 610 uit 1928.

5 uitzonderlijke modellen

Van de 15 meesterstukken steken er 5 nog extra uit: de Bentley 4½ Litre Supercharged 1930 (Beaulieu), de Talbot Lago T150 SS ‘Teardrop’ coupe Figoni & Falaschi 1937 (Louwman), de Bugatti Type 46 Coach 1933 uit de Schlumpf-collectie (Cité de l’Automobile), de Cisitalia 202 SMM Spider Nuvolari 1947 (Museo dell’Automobile) en de Minerva OO Vanden Plas 1921 (Autoworld). Ze staan allemaal in Paleis 1. De andere hallen zijn nochtans ook de moeite waard, want er staan duizenden oldtimers en stands gewijd aan de liefde voor oude auto’s.

  • Interclassics Brussel 2017 is open van 17 tot 19 november van 10 uur tot 18 uur (20 uur op vrijdag). Een toegangskaart voor een volwassene kost 15 euro (12,5 euro online) en is gratis voor kinderen jonger dan 12.
  • Onze wedstrijd om een gratis ticket te winnen loopt af op woensdag 15 november.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten