Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / De Garage: de Porsche 911 GT RS "Weissach" van Lieven

Geschreven door Ken Divjak op 08-07-2024

Autoliefhebber Lieven Vanlommel stelt zijn trots op wielen voor: een Porsche 911 GT RS met Weissach-pakket en Jeroom-design.

De slogan Living on the Vedge zegt veel over de principes waarnaar Lieven Vanlommel leeft. 20 miljoen mensen van gezonde voeding voorzien is zijn passie, circuitrijden zijn lang leven. “Als je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in de weer bent op kantoor, dan is het heerlijk om ’s middags even naar Zolder te kunnen ontsnappen voor een paar rondjes. De 911 GT3 RS met Weissach-pakket is daarvoor de perfecte tool.”

"De GT3 met Weissach-pakket is de perfecte tool om even naar Zolder te ontsnappen"

Die waarheid ontdekte de 45-jarige Antwerpenaar al een paar 911-generaties geleden en hij is ze altijd trouw gebleven, ook al gingen er heel wat andere modellen aan vooraf. “Mijn allereerste auto – een Golf I GTI – kocht ik op mijn zestiende voor 7.000 Belgische frank (ongeveer 175 euro, red.) en ik sleutelde eraan tot ik mijn rijbewijs haalde ”, klinkt het nostalgisch.

Lieven Vanlommel en zijn Porsche 911 GT RS by Jeroom

Ondertussen leerde hij dat de juiste auto’s geen financiële aderlating hoeven te zijn. “Van mijn Ferrari 328 GTS heb ik meer dan 100.000 kilometer genoten en er daarna nog winst op gemaakt, net als de Mercedes 190 Evo en de Alpines die ik onder mijn hoede had.” 

Jeroom en Elodie

Door tijdgebrek is de autoverzameling de jongste jaren gereduceerd tot een Tesla Model X om mee te pendelen en dus deze 911 GT3 RS om de “(v)edge” op te zoeken, zij het telkens in een opvallende outfit. “Als creatief directeur heeft cartoonist Jeroom de artistieke vrijheid om de auto’s van The Foodmaker een ludieke toets te geven. Zo maken onze bestelwagens Killer Salads en is mijn Tesla in vuilniszakken gewrapt. Gewoon, omdat er ook eens gelachen mag worden.”

"Cartoonist Jeroom heeft de artistieke vrijheid om de auto’s van The Foodmaker een ludieke toets te geven"

Voor de RS koos Jeroom een al even ludieke schildpad, die bewijst dat gezond eten je sneller maakt. Te oordelen aan de rondetijden die Lieven ermee op Circuit Zolder draait, is daar zeker iets van aan.

Lieven Vanlommel en zijn Porsche 911 GT RS by Jeroom

Het opvallende kenteken is dan weer een woordspeling op fdmkr, oftewel de kledinglijn die Lieven samen met Jerooms vriendin Elodie Ouédraogo heeft gecreëerd voor wielerliefhebbers, want dat is hij in zijn vrije tijd ook nog. Als er daarnaast toch eens aan een stuur gedraaid mag worden, dan kan het maar beter met de kwiekste Porsche zijn die ooit op kenteken werd gezet. 

Foto’s: Dennis Noten

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten