Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / Lotus is op zoek naar de Mark 1

Geschreven door Valentin Delchambre op 30-09-2018

Lotus viert zijn 70-jarige bestaan. Om dat jubileum op gepaste wijze te vieren, is het merk wanhopig op zoek naar zijn eerste model ooit, de Mark 1.

Voor zijn zeventigste verjaardag is Lotus op zoek naar het eerste model dat het ooit heeft gemaakt: de Mark 1. Deze eerste creatie van oprichter Colin Chapman werd in 1948 ontwikkeld in een kleine garage in Londen. Maar deze historisch belangrijke auto voor het merk is al 60 jaar lang van de radar verdwenen. Lotus zou dat mysterie graag opgehelderd zien.

In de vergetelheid geraakt

De Lotus Mark 1 was ontwikkeld op basis van een bescheiden Austin Seven. Die kleine basic auto was de lieveling van artisanale autobouwers en andere creatievelingen die in het VK met kleine sportwagentjes bezig waren. Dat was niet zo ongebruikelijke en er waren heel wat constructeurs die op basis van populaire modellen werkten. Abarth, Alpine en Porsche zijn daar mooie voorbeelden van. Op de Mark 1 paste Chapman voor het eerst zijn principe van “Light is right” toe. Maar tijdens de ontwikkeling van de Mark 2 verloor het genie al snel interesse in zijn eerstgeborene.

Oproep

Het merk heeft een officieel opsporingsbericht gestuurd aan verzamelaars en andere liefhebbers om alle relevante informatie door te geven. Zelfs Colin Chapmans zoon Clive, die aan het hoofd staat van het Classic Lotus Team, helpt mee zoeken. We wensen hen alle geluk…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten