Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / Netflix komt met reeks over Ayrton Senna

Geschreven door Hans Dierckx op 26-05-2024

In de loopt van 2024 brengt Netflix een zesdelige reeks over Ayrton Senna, de Braziliaanse Formule 1-legende die 30 jaar geleden verongelukte tijdens de GP van San Marino.

In de F1-statistieken is Ayrton Senna dan wel ingehaald door jongere kampioenen als Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Max Verstappen, maar de drievoudige wereldkampioen geldt wel nog immer als een grootheid van de Formule 1. De Braziliaan, die op 1 mei 1994 het leven liet op Imola, was een van de meest getalenteerde en charismatische rijders uit de F1-geschiedenis.

Ayrton Senna Netflix

Netflix houdt de legende levend met een nieuwe 6-delige reeks over het leven en de carrière van Ayrton Senna, van de opmars via de Formule Ford tot die fatale dag 30 jaar terug. Het gaat om waargebeurde fictie, oftewel historische feiten nagespeeld door acteurs. Zo vertolkt de Braziliaan Gabriel Leone de hoofdrol, terwijl ook andere hoofdrolspelers als Alain Prost, Ron Dennis, Frank Williams of zijn vrouw Lilian en latere vriendin Adriane Galisteu nagespeeld worden. De reeks is gemaakt door het Braziliaanse productiehuis Gullane.

Tabaksreclame

Netflix gaf reeds een voorproevertje vrij, waarin Senna voor het eerst zijn thuis-GP wint, in 1991. Het oogt alvast veelbelovend, al is het wachten tot later dit jaar om te oordelen of de makers het juiste evenwicht hebben gevonden tussen drama en geloofwaardigheid. We zien alvast wel een historisch correcte McLaren MP4/6, zelfs met tabaksreclame.

Een exacte verschijningsdatum geeft het streamingplatform voorlopig niet op.

 

 

Journalist AutoGids/AutoWereld

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten