Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / Rolls-Royce van Mohamed Ali te koop

Geschreven door David Leclercq op 20-09-2018

Veilinghuis Bonhams biedt een Rolls-Royce Silver Shadow uit 1970 aan die eigendom is geweest van de beroemde bokser Mohamed Ali.

Dit is niet zomaar een oude Rolls-Royce: deze Silver Shadow uit 1970 was ooit eigendom van bokslegende Mohamed Ali. Veilinghuis Bonhams biedt hem te koop aan op 5 oktober. De auto kan heel wat opbrengen, niet zozeer om zijn intrinsieke waarde, maar wel door zijn prestigieuze vorige eigenaar.

Mooie geschiedenis

Een veilingprijs wordt vandaag namelijk vooral bepaald door de geschiedenis en de omgeving van de auto. En die van deze Silver Shadow is behoorlijk interessant: Ali kocht de auto om te vieren dat hij terug in de ring ging staan, hoewel zijn kamplicentie voor vijf jaar was ingetrokken. Ali was namelijk dienstweigeraar tijdens de Vietnamoorlog. Alle documenten van de auto kloppen en je krijgt bij de auto zelfs foto’s van de bokser samen met Diana Ross voor het Ceasar Palace in Las Vegas. De verwachte opbrengst wordt geschat op 40.000 tot 60.000 euro, wat heel redelijk lijkt. Maar met een veiling weet je natuurlijk nooit en als de goudkoorts toeslaat bij de bieders…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten