Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / Volkswagen verhuist het Wörthersee Festival naar Wolfsburg

De hoogmis van de VW Golf GTI wordt verplaatst van de oevers van de Oostenrijkse Worthersee naar de Duitse stad Wolfsburg, het historische bolwerk van de constructeur.

De Oostenrijkse stad Maria Wörth had onlangs om ideologische redenen besloten het Wörthersee-festival, een grote viering van de Volkswagen GTI sinds 1982, te verbieden. Na de "wilde" edities van de afgelopen jaren (ondanks de beperkingen in verband met de coronapandemie) en omdat het stadsbestuur vindt dat dit soort evenementen niet meer past bij het heersende milieubewustzijn, heeft de gemeente Maria Wörth daarom het Golf GTI-festival verboden.

Een ramp voor de fans van het iconische model. Gelukkig mag Volkswagen dan wel inzetten op een elektrische toekomst, de Duitse constructeur wil een deel van zijn fans niet van zich vervreemden of de uitstraling van een van zijn beroemdste modellen op een laag pitje zetten. Het festival blijft dus bestaan en wordt nu gehouden in het Duitse Wolfsburg. 

LEES OOK – VW volledig elektrisch in 2033, komt met 10 nieuwe ID-modellen tegen 2026

Het verleden koesteren

Natuurlijk is Volkswagen van plan de Golf om te vormen tot een elektrisch model onder de huidige VW ID.3. Dat is in zekere zin een terugkeer naar de roots van het emblematische model qua afmetingen, maar toch zou het bijna als heiligschennis kunnen worden beschouwd. Was de Volkswagen ID.3 immers niet bedoeld als de elektrische Golf?

De middenklasser uit Wolfsburg heeft sinds de lancering van de achtste generatie echter veel kritiek te verduren gekregen, omdat hij met zijn onvolmaakte digitale en uitsluitend tactiele interface een zijn gedaalde fabricagekwaliteit zijn positie als Europees marktleider niet heeft kunnen handhaven. Bovendien overweegt de constructeur er een volledig elektrisch model van te maken met een formaat dat in de buurt komt van dat van een VW Polo. De nakende Volkswagen ID.2 zou namelijk VW ID.Golf gedoopt kunnen worden. Stel je de woede van de Golf-fans voor als ze ook verstoken blijven van het festival van zijn meest sexy en beroemde variant, de Volkswagen Golf GTI!

Volkswagen Golf GTI

Noodoplossing

Volkswagen heeft daarom wijselijk besloten te luisteren naar de ontzetting van de fans en gaat het GTI-festival zelf organiseren in zijn historische thuisstad Wolfsburg. Tenminste voor één editie... zoals Imelda Labbé, lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen, bevestigde: “Na de betreurenswaardige annulering van de GTI-bijeenkomst aan de Wöthersee hebben we snel besloten om de GTI-gemeenschap in Wolfsburg een nieuwe locatie voor het evenement aan te bieden. We willen ook de ideeën van de liefhebbers in het evenement verwerken, want het is in de eerste plaats voor hen bedoeld. Dus moeten we het komende jaar verschillende verrassingen en aankondigingen voor hen hebben.” Afwachten wat daarvan in huis zal komen. Het zal interessant zijn te zien in welke mate Volkswagen in staat zal zijn trouw te blijven aan het 'petrolhead'-karakter van dit festival en tegelijkertijd te pleiten voor een volledig elektrische mobiliteit voor de komende jaren.

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten