Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / 50 jaar geleden maakte ene Walter Röhrl zijn internationale debuut met... een Opel

Geschreven door Laurent Blairon op 06-12-2023

In 1973 startte de internationale autosportscarrière van Walter Röhrl. Niet bij Porsche, maar aan het stuur van een Opel Commodore B GS/E.

Het is winter. Dan moet je oppassen, mijnheer. Voorzichtig rijden en anticiperen op het verkeer, als het sneeuwt blijft je beter thuis. Behalve als je Walter Röhrl heet, natuurlijk. Dan ga je zo hard en zo dwars mogelijk. Want de rijzige Duitser mag intussen 76 jaar zijn, hij weet nog steeds hoe hij aan een stuur moet draaien.

We kennen Walter Röhrl als ambassadeur van Porsche, waardoor we wel eens vergeten dat hij een heleboel successen verzamelde met Abarth, Audi, Fiat en Lancia. En met Opel, het merk waarmee Röhrl zijn internationale autosportcarrière in 1973 startte. Zijn stuurmanstalent werd gespot door Günther Irmscher, die hem prompt een zitje aanbod in de door de fabriek ingezette Commodore B GS/E Groep 2.

Walter Röhrl - Opel Commodore B GS/E - Monte Carlo 1973

Rally van Monte-Carlo

De eerste rally die Der Walter beslechtte, was de Monte-Carlo. Hoewel Röhrl nooit meedeed voor de punten en uiteindelijk met technische problemen aan de kant moest, animeerde hij het publiek met zijn agressieve, maar gecontroleerde rijstijl. Niet meer dan uitstel, want uiteindelijk zou hij deze rally vier keer achter zijn naam schrijven. 

Om de vijftigste verjaardag van zijn internationele autosportdebuut te vieren, werd Walter Röhrl herenigt met zijn Commodore B GS/E, die behoort tot de collectie van het Irmscher Museum in het Duitse Remshalden. Een leuke stop op weg naar je wintersportbestemming. Maar houd het veilig, he.

Foto's: Irmscher

Redactiesecretaris/eindredacteur/testrijder AutoGids

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten