Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Alpine Alpenglow: het waterstofprototype komt naar Spa

Geschreven door Xavier Daffe op 11-04-2024

Wie de spectaculaire conceptcar Alpine Alpenglow eens live aan het werk wil zien, kan op 10 mei terecht op Francorchamps. Daar rijdt het waterstofprototype in het voorprogramma van het WEC.

De conceptcar Alpine Alpenglow was een van de sterren op het salon van Parijs in 2022, en ook vandaag nog maakt het spectaculaire voorkomen van dit prototype indruk. Deze 5,30 meter ‘overdekte F1-bolide’ met centrale bestuurderspost en gelikte stroomlijn laat zien hoe een toekomstige Alpine-supercar – of zelfs zijn Hypercar-tegenhanger voor de racerij – er zou kunnen uitzien.

Tegelijk is het echter ook een rijdend laboratorium, want zijn verbrandingsmotor draait niet op benzine, maar op waterstof. En wie dat eens live wil meemaken, kan op 10 mei terecht op Spa-Francorchamps, voor een demonstratierit in het kader van het WEC.

2024 Alpine Alpenglow Concept - FIA WEC - SPA 2024

WEC-voorprogramma

Alpine is niet alleen actief in de Formule 1, maar ook in het World Endurance Championship of WEC, met de hypercar A424 (met onder meer Mick Schumacher als een van de rijders). Tijdens de eerste manche van het WEC liet Alpine een zevende plek optekenen, een bemoedigend resultaat voor een auto die helemaal nieuw is.

De tweede manche wordt verreden in Imola, op 21 april, en daarna zakt het WEC-circus dus af naar het mooiste circuit ter wereld, dat van Spa-Francorchamps, voor wat een soort generale repetitie wordt voor de apotheose één maand later: de 24 Uur van Le Mans (15 en 16 juni). In het voorprogramma van de race op Spa zal de Alpine Alpenglow op 10 mei dus ook enkele rondjes afwerken..

2024 Alpine Alpenglow Concept - FIA WEC - SPA 2024

Waterstof als brandstof

Anders dan bij de schaarse FCEV-modellen op de markt wordt de (duurzaam gewonnen) waterstof in de Alpine Alpenglow niet gebruikt om stroom aan te maken, maar rechtstreeks verbrand in de motor, waarbij het restproduct zuiver water is. Waterstof blijft naast synthetische brandstoffen namelijk een van de onderzoekspistes voor gebruik in de hoogste regionen van de autosport, waar de brandstofprijs minder van tel is dan bij gebruik voor het grote publiek. Of hoe de autosport opnieuw weer de proeftuin kan worden voor nieuwe technologieën die later hun weg vinden naar de straat…

 

 

Hoofdredacteur Le Moniteur Automobile

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten