Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / BMW iX3 Concept: 400 kilometer rijbereik

Geschreven door David Leclercq op 25-04-2018

BMW heeft in Peking het prototype onthuld voor zijn iX3 Concept, een zuiver elektrische SUV afgeleid van de X3, die in 2020 op de markt komt. Hij belooft een vermogen van 270 pk voor een theoretisch rijbereik van 400 kilometer.

Er wordt al lang gesproken over deze iX3. Geduld loont en in Peking maken we kennis met de officiële conceptcar voor de elektrische auto, die waarschijnlijk in 2020 op de markt komt. Hij wordt trouwens ook in China gebouwd, bij BMW’s plaatselijke partner Brilliance. De BMW Concept iX3 gebruikt de vijfde generatie van BMW’s eDrive-technologie, dat een meer compacte elektrische aandrijflijn kent met een nieuw, krachtiger batterijpakket (zonder zeldzame grondstoffen).

400 kilometer rijbereik op WLTP

BMW belooft voor de iX3 een vermogen van 270 pk of 200 kW en zijn batterij (van iets meer dan 70 kWh) zou een rijbereik bieden van 400 kilometer op de WLTP-cyclus. Daarmee kan hij de concurrentie aan met de Audi e-tron SUV, waarvan een deel van de technische gegevens een paar dagen geleden werd onthuld. Verder weten we dat de iX3 twee elektromotoren gebruikt: een voor de vooras en een voor de achteras. Samen bieden ze een vectoriële koppelverdeling voor uitgesproken rijplezier. Net zoals bij Audi zou de batterij kunnen snelladen met vermogens van tot 150 kW, waardoor hij in minder dan 30 minuten het grootste deel van de accu kan volpompen. De iX3 staat op hetzelfde CLAR-platform als de 5- en 7-Reeks, dat flink wat koolstofvezel gebruikt om het gewicht te drukken. De iX3 is in elk geval het eerste van 12 zuiver elektrische modellen die BMW tegen 2025 belooft.

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten