Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / BMW Z4 Shooting Brake gepresenteerd op Villa D'Este

Geschreven door Klaas Janssens op 22-05-2023

Op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este werd deze Concept Touring Coupé officieel voorgesteld. Een BMW Z4 Roadster, maar dan in de gedaante van een shooting brake. Wanneer volgt de productieversie?

Je kan reeds een gesloten variant van de BMW Z4 kopen, want technisch heeft de Toyota GR Supra een heleboel gemeen met de Duitse roadster. Maar wie op zoek is naar de spirituele opvolger van de Z3 Coupé uit 1988, lonkt eerder naar deze tijdens het Concorso d’Eleganza Villa d’Este gepresenteerde BMW Concept Touring Coupé. Dat is een gesloten versie van de BMW Z4 Roadster, met het koetswerk van een shooting brake.

De BMW Concept Touring Coupé combineert de voor- en onderbouw van de Z4 Roadster met een aangepaste dakconstructie met een rechtopstaande achterzijde, zoals dat precies 25 jaar geleden ook het geval was bij de BMW Z3 Coupé - een wagen die zijn cultstatus dankt aan zijn eigenwijze lijnenspel: de ene vond die shooting brake mooi, de meesten erg lelijk.

2023 BMW Concept Touring Coupé

Poltrona Frau

De op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este voorgestelde BMW Concept Touring Coupé baseert zich op de Z4 M40i en wordt dus aangedreven door een drukgevoede zes-in-lijn die een cilinderinhoud van 3 liter combineert met een vermogen van 340 pk en een maximaal koppel van 500 Nm. Die zoete power wordt op de achterwielen gezet via een achttrapsautomaat.

Het interieur van de BMW Concept Touring Coupé wordt voor de gelegenheid aangepakt door de Italiaanse meubeldesigner Poltrona Frau, die verschillende ledersoorten gebruikt om het dashboard, de zetels en de deurpanelen op te smukken. Ook deze Z4 houdt het bij twee zitplaatsen, maar achterin is er nu wel sprake van een echte kofferruimte. Inclusief op maat gemaakte kofferset, uiteraard.

2023 BMW Concept Touring Coupé

Beperkte productie?

In tegenstelling tot de Z3 Coupé destijds heeft de Duitse constructeur geen concrete productieplannen met de BMW Concept Touring Coupé. Toch niet op grote schaal. want tijdens het Concorso d’Eleganza Villa d’Este liet BMW-designhoofd Adrian van Hooydonk wel optekenen dat een positieve ontvangst van deze one-off zouden kunnen resulteren in een gelimiteerde reeks van de BMW Z4 Shooting Brake. Eentje van een 50-tal exemplaren, bijvoorbeeld. Wordt vervolgd? 

2023 BMW Concept Touring Coupé

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten