Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Cadillac Celestiq is Amerikaanse antwoord op de BMW i7 en Mercedes EQS

Verwachte lancering : 01-03-2024

Geschreven door Frédéric Kevers op 25-07-2022

De Cadillac Celestiq is een elektrische luxelimousine die in de loop van 2024 in productie zou gaan als concurrent voor de BMW i7 en de Mercedes EQS.

Cadillac is al een tijdje op zoek naar de grandeur van weleer en rekent daarvoor onder meer op de Celestiq. Een beetje naar het voorbeeld van Jaguar wil de Amerikaanse constructeur zich enkel richten op de hogere marktsegmenten. Dan denken we niet alleen aan de BMW i7 en de Mercedes EQS, maar ook aan de elektrische modellen van Bentley en zelfs Rolls-Royce. De Cadillac Celestiq Concept gaat een in de loop van 2024 verwacht productiemodel vooraf dat die ambities wil concretiseren.

Technische details ontbreken, we weten enkel dat de Cadillac Celestiq Concept bouwt op het Ultium-platform van General Motors en voortgestuwd wordt door een 100% elektrisch aandrijfgeheel dat over een systeemvermogen van om en bij de 1.000 pk zou beschikken. Er is sprake van een rijbereik van 640 kilometer, een oplage van slechts 500 exemplaren en een prijskaartje van ongeveer 300.000 euro. Als de geruchten kloppen, dan zou General Motors de Cadillac Celestiq wel eens in Europa kunnen gaan aanbieden... Wordt vervolgd.

 

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten