Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Citroën 19_19: een zwevende concept

Geschreven door Olivier Duquesne op 13-05-2019

Citroën had beloofd om iets speciaals te doen voor zijn eeuwfeest. Het houdt zijn belofte met een nieuwe futuristische concept: de 19_19. Deze elektrische en autonome auto beschikt over een ‘zwevende cabine’.

1919-2019, hiermee is de naam 19_19 al uitgelegd van de concept van Citroën die is voorgesteld ter gelegenheid van VivaTech in Parijs. Deze autonome wagen beschikt over kunstmatige intelligentie en een proactieve persoonlijke assistent om te communiceren met de inzittenden. Hij is natuurlijk ook elektrisch. Citroën kondigt zelfs een autonomie van 800 km aan. Wat hem echter onderscheidt is zijn ‘zwevende’ cabine en zijn zeer futuristische lijnen. De cockpit is een transparante bubbel die zijn inspiratie haalt uit de luchtvaart, en meer bepaald helikopters. Het is als een ‘vliegend tapijt’ op zijn 4 wielen dankzij zijn ophanging met Hydraulic Progressive-stops. Ze worden gecombineerd met een intelligente actieve besturing om het beste comfort aan boord te garanderen.

Technologie

Het concept 19_19 zit natuurlijk propvol technologie. Zo is er een ‘black panel’-interface op de voordeuren om te communiceren met de bestuurder via berichten en geanimeerde beelden. Eenmaal aan boord biedt een micro-geperforeerd blauw decor de nodige privacy aan de achterpassagiers terwijl die vooraan tot aan hun middel zichtbaar zijn. De designers hebben zich ook twee verschillende ervaringen voorgesteld op de twee zitrijen. Het blauw achterin wordt ‘Rosalie’ genoemd als eerbetoon aan de ‘Petite Rosalie’ van 1925 tot 1933, die allemaal in het blauw reden tijdens hun records.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten