Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Cupra DarkRebel doet denken aan elektrische VW Scirocco

Geschreven door Klaas Janssens op 24-04-2023

De Cupra DarkRebel Concept is een elektrische shooting brake die je zou kunnen zien als de elektrische opvolger van de Volkswagen Scirocco. Wanneer volgt de productieversie?

Tijdens het event waarop ook de productieversie van de Cupra Tavascan officieel onthuld werd, presenteerde de Spaanse VW-dochter ook een compacte shooting brake. De elektrisch aangedreven conceptcar combineert een gestrekte, opvallend spitse voorzijde met een gedrongen achterpartij, die gedomineerd wordt door een joekel van een diffusor. De DarkRebel combineert een agressief lijnenspel met de driehoekige elementen en de koperen details die het Cupra-design typeren.

Met de Cupra DarkRebel Concept wordt de vijfde verjaardag van het merk gevierd. CEO Wayne Griffiths omschrijft de shooting brake als "de volgende stap", als "onze droom" en als "de puurste interpretatie van hun toekomstvisie". Hoewel deze elektrische auto momenteel enkel virtueel bestaat (check de Hyper-configurator voor de metaverse), hint Griffiths subtiel naar een productieversie.

Cupra DarkRebel Concept

Volkswagen Scirocco?

Sportwagens hebben het moeilijk, in Europa hebben auto's zoals pakweg de Audi TT, de BMW Z4 en de Toyota Celica het erg moeilijk om nog klanten te vinden. Maar de elektrificatie van het wagenpark zou die trend wel eens kunnen keren, toch als sportieve modellen zoals de nieuwe MG Cyberster navolging krijgen. En dan zou de Cupra DarkRebel de leemte kunnen vullen die de VW Scirocco achterliet bij zijn pensioen.

Toch als we ervan uitgaan dat de DarkRebel zich op de technische fundamenten van de Cupra Born zou baseren. Het is ook mogelijk dat Volkswagen hogerop mikt en de elektrische shooting brake ziet als de Spaanse neef van de op stapel staande opvolger van de Porsche 718 Boxster/Cayman. Wordt vervolgd - hopen we toch.

Cupra DarkRebel Concept

 

 

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten