Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Lincoln Star Concept is interessanter dan je denkt

Geschreven door Klaas Janssens op 21-04-2022

Wij Europeanen hebben weinig tot niets met het Amerikaanse Lincoln. Toch is deze Star Concept het bekijken waard, want dit elektrische studiemodel bulkt van de leuke vondsten.

Neen, een Lincoln is geen spek naar onze Europese autobek. Maar dat wil niet zeggen dat de Amerikaanse constructeur geen leuke studiemodellen kan ontwikkelen. Dat blijkt toch uit deze Lincoln Star Concept, een flink uit de kluiten gewassen SUV die als wegbereider dient voor de 100% elektrische toekomst van het merk. In 2026 moet het gamma van deze Ford-dochter vier EV-modellen tellen. 

Maar dat boeit niemand. Gelukkig beschikt de Lincoln Star Concept over een heleboel leuke vondsten die het bekijken wel waard zijn. 

2022 Lincoln Star Concept

Kia en Mercedes

Lichten dienen niet enkel om te zien en gezien te worden, maar fungeren als juwelen die het lijnenspel extra schwung moeten bezorgen. Het knappe koetswerkontwerp van de Lincoln Star Concept komt dan ook met een heleboel ledzones op plaatsen waar je ze niet verwacht, zoals boven de wielkasten. Ook het verlichte Lincoln-logo op de flanken en het verlichte grille hebben wel iets. De achterlichtblokken lijken dan weer op de units van de Kia EV6 en de Mercedes EQXX Concept.

Het koetswerk van de Lincoln Star Concept houdt nog enkele verrassingen achter de hand. Zoals de ingenieus opende voorzijde (met een neussectie die als een lade naar voren schuift en een kofferklep die zich naar boven tilt) die een gigantische frunk openbaart. Ook de vijfde deur heeft een knap ontwerp, met een tweedelige achterklep die bijklust als zitbankje voor een picknick.

2022 Lincoln Star Concept

Duizelingwekkende display

De Lincoln Star Concept komt met een display over de hele breedte van het dashboard, met een achtergrondkleur die het enorme scherm naadloos doet aansluiten bij de rest van het interieur. Er is nog een kleine module met enkele 'snelkoppelingen' naar de meest belangrijke functies, maar die vloekt niet met het verder erg minimalistische ontwerp.

Let ook op de verschillende kleuren van de voorste en de achterste zetels. Die vooraan kunnen volledig gedraaid worden, zodat het interieur een luxesalon met een loungy sfeertje wordt. En daarmee knipogen de designers van de Lincoln Star Concept naar de autonome rijmogelijkheden van het studiemodel. Over de elektrische aandrijflijn komen we niets te weten, enkel dat de Star over vierwielaandrijving beschikt. De technische EV-basis komt hoe dan ookvan Ford.

2022 Lincoln Star Concept

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten