Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Mercedes-AMG PureSpeed is een kruising tussen de SL en een F1-wagen

Geschreven door Klaas Janssens op 22-05-2024

De Mercedes-AMG SL vormt de basis van de PureSpeed, een speedster met F1-invloeden.

Op zoek naar kapitaalkrachtig koperspubliek en grotere winstmarges maakt Mercedes werk van een reeks exclusieve Mythos-modellen. En deze Concept PureSpeed toont wat we van dat nieuwe label mogen verwachten. Het is de Mercedes-AMG SL die als basis van deze speciale speedster fungeert, want de koplampen en de achterlichten worden onveranderd overgenomen. Maar verder wordt het koetswerk van de SL volledig door de gehaktmolen gedraaid en overgoten met een grijsrode saus.

Mercedes-AMG Concept PureSpeed

Uiteraard bulkt het radicale koetswerkdesign van de Concept PureSpeed van de verwijzingen naar legendarische Mercedes-modellen zoals de 300 SLR en de AMG One. Maar het leukst is het Halo-systeem waarmee de link wordt gelegd naar de F1-wagens waarmee George Russell en Lewis Hamilton het komende weekend de Grote Prijs van Monaco beslechten. Die beschermbeugel plooit zich tussen de helmen van de inzittenden en belooft naast extra cool ook meer bescherming.

Mercedes-AMG Concept PureSpeed

Deze PureSpeed is nog een studiemodel, maar Mercedes-AMG maakt snel werk van een productieversie. Het eerste model van de Mythos-reeks krijgt een tot 250 exemplaren gelimiteerde oplage. Naar de motorspecificaties blijft het raden, maar we veronderstellen dat het om de E Performance gaat. Die koppelt de V8-biturbo een een elektromotor, met een systeemvermogen en een maximumkoppel van respectievelijk 816 pk en 1.420 Nm als machtig resultaat.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten