Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / MG experimenteert met elektrische recordjager

Geschreven door Klaas Janssens op 22-04-2024

Krijgt Rimac binnenkort tegenstand uit onverwachte hoek? Het zou best kunnen, want deze MG EXE181 lonkt naar snelheidsrecords.

Vooralsnog is MG een van de weinige Chinese constructeurs die echt een vuist kan maken op de Europese markt. Binnenkort verwachten ze hun marktaandeel verder uit te breiden met de nieuwe MG 3 Hybrid, een directe concurrent voor prijskrakers zoals de Dacia Sandero. Maar er moet ook aan het imago gesleuteld worden, een taak die de nieuwe MG Cyberster graag voor zijn rekening neemt. Al wordt er ook gewerkt aan nog wildere projecten, zoals aan deze MG EXE181...

MG EXE181 Concept - Auto China 2024

Met de MG EXE181 refereert de Chinese autobouwer met Britse roots naar de gelijknamige recordwagen uit 1959, die destijds vooral indruk maakte met zijn bijzonder aerodynamische koetswerk. En ook deze conceptstudie kan een bijzonder lage luchtweerstandscoëfficiënt voorleggen, want de Cx-waarde bedraagt slechts 0,18. Met dank aan de lage bouw en de centrale zitpositie met canopy. Het ontwerp komt overigens van de SAIC Advanced-designstudio in London, eerder verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de MG Maze.

MG EXE181 Concept - Auto China 2024

Naar de specificaties van de MG EXE181 blijft het raden: we hebben geen enkel idee hoe krachtiger het elektrische aandrijfgeheel is of groot het gebruikte batterijpakket is. We weten enkel dat deze concept aan 1,9 seconden genoeg heeft om van 0 naar 100 km/u te sprinten. En dat de originele MG EXE181 een topsnelheid van dik 410 km/u haalde, dus dat deze op Auto China in Beijing gepresenteerde recordjager minstens even snel zou moeten zijn.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten