Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Minerva Automobiles maakt comeback met hybride supercar

Geschreven door Klaas Janssens op 08-10-2013

Het Belgische automerk Minerva zou een comeback maken. In stijl, want ze komen met een hybride supersportwagen aanzetten die minstens 400 km/u snel zou moeten zijn.    

Overzicht :

Veel informatie hebben we nog niet, slechts enkele foto's en wat voorlopige specificaties. Maar die liegen er niet om, want Minerva Automobiles zou bezig zijn aan een supersportwagen die een door twee turbo"s onder druk gehouden V12-krachtbron combineert met elektrokracht. Verder is er sprake van een uit koolstofvezel opgetrokken monocoque die een pk-gewichtsverhouding van 1/1 moet garanderen.

De wagen wordt JM Brabazon gedoopt, naar John Theodore Cuthbert Moore-Brabazon. Een Britse hertog (1884-1964) die vooral naam maakte als vliegenier, want hij was de eerste Engelsman die een officieel erkende vlucht maakte (2 mei 1908 op het Isle of Sheppey). Maar John Moore was ook een begenadigd autopiloot, eentje die in 1907 zegevierde in het Circuit des Ardennes. Aan het stuur van een Minerva 8-Litre Kaiserpreis, dat spreekt.

Minerva Automobiles - JM Brabazon

Belgische Rolls-Royce

Minerva Automobiles was een Belgische autoconstructeur, actief tussen 1902 en 1938. Het vanuit Antwerpen opererende luxemerk maakte vooral naam en faam na de Eerste Wereldoorlog, wanneer ze zowel in Europa als in de Verenigde Staten gezien werden als een waardig alternatief voor Rolls-Royce. De financiële crisis in de jaren "30 maakten een einde aan het sprookje.

In 1934 fuseerde Minerva met Impera, die ander Belgische constructeur. Maar vier jaar later, net voor het uitbreken van WO II, werd de naam gekocht door een groep zakenlui uit Verviers die de Minerva-Land Rover bouwde voor het Belgische leger. In 1956 was het liedje helemaal gedaan.

In welke constellatie, door welke mensen en met wiens geld het nieuwe Minerva Automobiles het rooit is vooralsnog niet helemaal duidelijk.

Minerva Automobiles - JM Brabazon

 

 

 

 

 

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten