Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Mini John Cooper Works GP Concept: spierkracht op overschot

Geschreven door Olivier Duquesne op 06-09-2017

Mini stelt op het salon van Frankfurt de concept John Cooper Works GP voor. Die versie verwijst met zijn zeer gespierde look naar de betrokkenheid van het merk bij de autosport en laat hopen dat er een beperkte productiereeks van komt.

De Mini-stand op de IAA krijgt een beetje de allures van een pitlane met de John Cooper Works GP Concept. Dit spectaculaire prototype pakt volop uit met stroomlijnhulpmiddelen om zijn spieren te tonen. De exacte kracht van die spieren kennen we echter nog niet, want Mini wil nog geen details loslaten over het verlaagde chassis, de motor of het vermogen. Alles zit hem in de look en de schijn, met vooral grote luchtinlaten, een fikse spoiler en 19-duimvelgen.

0059

Het interieur is typisch dat van een racewagen, met een rolkooi, kuipstoelen en vierpuntsgordels in een naakte cockpit. Dit sportieve DNA moet ons wijzen op de derde overwinning (een revanche) van Mini tijdens de rally van Monte Carlo. Dat was 50 jaar geleden, in 1967. Het – discreet aangebrachte – cijfer 0059 op de voorvleugels verwijst trouwens naar de geboorte van de Mini Classic. En net zoals de elektrische conceptcar die tegelijk wordt voorgesteld op het salon van Frankfurt heeft de JCW GP achterlichten die verwijzen naar de Britse ‘Union Jack’.

Productie of niet?

De vraag is onvermijdelijk: komt er een productieversie van deze Mini John Cooper Works GP? Er was al eens een Mini JCW GP in de tot 2.000 exemplaren beperkte Mini John Cooper Works GP uit 2012 en de Mini Cooper S with John Cooper Works GP Kit uit 2006. Het communiqué verwijst expliciet naar die twee, dus dat laat toch hopen dat er binnenkort een ongetwijfeld iets bravere productieversie komt van dit prototype.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten